Életmód

Börtönbe mehet, mert elfelejtette visszavinni a könyvtári könyveket

A charlotte-i rendőrség elfogatóparancsot adott ki a nő ellen.

Börtönbe kerülhet egy Charlotte-ban élő nő, mert elfelejtett visszavinni két könyvtári könyvet – írja a CNN híre alapján az Index.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Melinda Sanders-Jones még 2017-ben kölcsönözte ki a könyveket; azt mondja, néhány hónappal ezelőttig nem is tudta, hogy kifizetetlen, késedelmes büntetései vannak.

A nő nem sokkal azután, hogy a könyvtárban jelezték neki az elmaradást, visszavitte a könyveket. Igen ám, csakhogy ezzel még nem zárult le az ügy: Sanders-Jones épp az előléptetésére várt a munkahelyén, amikor a főnöke behívatta, és közölte vele, amikor utánakeresett, kiderült, hogy letartóztatási parancsot adtak ki ellene. Az értesülést a helyi rendőrfőkapitány is megerősítette.

A nőt állítólag többször is próbálták értesíteni a tartozásról, de nem tudták utolérni. Sanders-Jones szerint azért, mert egy bántalmazó kapcsolatból menekült, így a lakcímét és a telefonszámát is többször megváltoztatta. A per előkészítő tárgyalása november hetedikén lesz, ha a könyvek értéke nem éri el a 200 dollárt, Sanders-Jones legfeljebb 93 napnyi börtönbüntetésre vagy 500 dollár (kb. 148 ezer forint) büntetésre számíthat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top