Életmód

Hihetetlen tortával lepték meg a ritka betegséggel küzdő kisfiút

A nyolcéves Cameron kedvence Thomas, a gőzmozdony, ez inspirálta a születésnapi desszert készítőit.

A georgiai Cameron Freeman egy mindig mosolygós kisfiú, és egy olyan ritka betegségben szenved, amely kevesebb, mint 300 embert érint az egész világon.

Hosszas kivizsgálások és találgatások után kiderült, hogy KIF1A nevű, genetikai eredetű, neurodegeneratív rendellenességről van szó, amely befolyásolja a tanulási képességeket és a látást, valamint görcsöket és bénulást okozhat. Ez a betegség jelenleg nem gyógyítható, még az orvosok is keveset tudnak róla.

Nehéz volt az elmúlt év Cameron és őt egyedül nevelő anyukája számára. Charisma Freeman ezért elhatározta, hogy a rengeteg kórházi kezelés után egy kis vidámságot szeretne csempészni kisfia életébe, és valami igazán különlegessel meglepni nyolcadik születésnapján.

Ebben segített neki Amanda Gifford, a Chubby Cakes és a Bakes Bakery cukrászda tulajdonosa, aki egy nonprofit szervezet tagja, amely süteményeket adományoz beteg gyermekeknek és családtagjaiknak, akiknek kevés idejük marad együtt.

Amanda meghallotta Cameron történetét, és eldöntötte, hogy Thomas iránti rajongása miatt egy különleges, vonatos tortával lepi meg születésnapján. A nem mindennapi ajándék pedig elérte a hatását, Cameron teljesen odavolt a süteményért.

„Folyamatosan ujjongott Thomas miatt, és ez volt a legaranyosabb dolog. Egy hatalmas ölelést adott. Nem érdekelte semmi más a buliban” – mondta a cukrász.

(via)

Kiemelt képünk illusztráció, fotó: Freepik

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top