nlc.hu
Meghitt percek

Karácsonyi filmek a léleknek

Tudományosan bizonyított: a karácsonyi filmek jót tesznek a lelkünknek

Már novemberben elkezded darálni a karácsonyi filmeket, sorozatok? Helyes! Ugyanis ez jót tesz a lelkednek.

Szakemberek szerint nagyon jót tesznek a lelkünknek a karácsonyi filmek, hiszen vidám, szerethető sztorikat látunk, amik kikapcsolnak minket a mindennapokból. A nyugalomnak, a békességnek és a szerethető történeteknek köszönhetően endorfin szabadul fel a szervezetünkben, így boldogabbnak érezhetjük magunkat egy-egy film végén. “Ezek a filmek nyugalmat és örömet sugároznak. A karácsonyi filmek okozta öröm dopamint termel, ez pedig csemege a léleknek és a testnek”- vélekedett a pszichológus szakértő. 

De hasonló a helyzet a karácsonyi dalokkal, ahogyan a dekorációkkal is. Szóval kicsit se legyen bűntudatot, ha már most Mariah Carey legnagyobb ünnepi slágerét dúdolod. 

Egy amerikai oldal pedig összeszedte, hogy miben segítenek még a karácsonyi filmek:

  1. Segítenek a szorongáson. A karácsonyi filmek sokak számára nemcsak megnyugvást, de egy csodás fantáziavilágot is jelentenek. Akik nehezen szabadulnak meg a szorongástól és a stressztől, azok számára az ünnepi mozik megkönnyítik a fókuszálást, és csökkentik a bennük felgyülemlett feszültséget.
  2. Nem baj, ha újra és újra megnézzük a kedvenc karácsonyi filmünket. Ez ugyanis megdolgoztatja az agyunkat, segít előhalászni az emlékeinket, mintha csak egy dal szövegét próbálnánk felidézni.
  3. A karácsonyi filmek emlékeztetnek minket a hagyományainkra és nosztalgiázásra inspirálnak.
  4. Erősítik az emberi kapcsolatokat, a kötődést, vagy éppen a békülést.
  5. A karácsonyi filmek inspirálják az embert a pozitív gondolkodásra.

Szóval ha nagy karácsonyifilm-rajongó vagy, akkor ne hagyd abba a jó szokásodat! Ha pedig eddig nem szeretted, vagy nemigen néztél valami ünnepi mozit, próbáld ki! Egy programnak sem rossz!

via

Karácsonyi filmek

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top