Életmód

Azt hitték, luxusvakáción van Balin: közben az IKEA-ból fotózkodott az influenszer

Újabb tanulságos példa azzal kapcsolatban, hogy nem kell/nem érdemes mindent elhinnünk, amit az Instagramon látunk.

A népszerű influenszer, Natalia Taylor szavaival élve: ne higgy el mindent, amit az Instagramon látsz. Az influenszer azzal a céllal vette be magát az egyik IKEA-áruházba, hogy tanulságos, szemléletes példát szolgáltasson azzal kapcsolatban, hogy még mindig mennyire hajlamosak vagyunk naivan bedőlni a fotóknak, amelyek feltűnnek a közösségimédia-csatornák hírfolyamaiban.

Natalia Taylor feltette a nagy költői kérdést: vajon egy tömegek által ismert és használt svéd bútoráruházban készült fotósorozattal is képes elhitetni követőivel, hogy egy exkluzív álomnyaraláson vesz részt Bali csodaszép szigetén?

A válasz egyértelmű igen.

A megtévesztő képek posztolása után az influenszer egy leleplező YouTube-videót is készített, amelyben megmutatta, hogyan készültek a képek, melyeken keresztül el tudta hitetni követőivel, hogy Indonéziában van. A videó nagyot szólt, azóta majdnem egymillió nézővel büszkélkedhet.

Miközben ha kritikusabb szemmel nézzük a képeket, azonnal kiszúrhatjuk, hogy ez az IKEA. Bár ha egyszer a képekhez oda van írva, hogy Balin van az illető!? Onnantól kezdve ki gyanakodna?

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top