Életmód

Szó nélkül lelőtték a család által megmentett őzikét a vadászok

Egy magyar család megmentett egy őzgidát, kiderült, hogy nem tarthatják otthon, ezért a vadászok gondjaira bízták. Nem kellett volna...

Megdöbbentő esetről számolt be egy szekszárdi nő a Facebook-oldalán megosztott írásban. 

A család 9 hónappal ezelőtt egy főút mellett egy elpusztult nőstény őzre bukkant, amely mellett ott hevert egy fiatal őzgida is. A családnak megesett a szíve a kis állaton, ezért hazavitték a kertjükbe, ahol gondozni kezdték. Az állat kifejezetten barátságosnak bizonyult, a család gyerekeihez erősen kötődött. 

A nő leírja, tisztában voltak vele, hogy előbb-utóbb meg kell válniuk az őzikétől, mivel akár veszélyes is lehet, ahogy növekszik, fejlődik. Arra azonban nem számítottak, hogy a helyi vadászok bejelentést tesznek, hogy a család egy őzet nevel a háznál. 

Ők ezt nem is tagadták, a nő elmondása szerint az első pillanattól fogva együttműködtek a hatósággal, és vállalták a következményeket. A bejelentést követően két hét múlva egy végzés érkezett a családhoz, amely szerint az őzet át kell adniuk egy vadásztársaságnak.

A családtagok szomorúak voltak, sajnálták, hogy el kell búcsúzniuk az őzikétől, de remélték, hogy időről időre meglátogathatják, különösen, miután a vadászok elmondták nekik, hogy az állat annyira szelíd, hogy nem lehet már a természetbe visszaengedni. 

A napokban aztán felhívták a vadásztársaságot, hogy megkérdezzék, hová került az állat, mert szeretnék meglátogatni. A vadász erre csak annyit válaszolt:

az állatot még tegnap, az önöktől való távozás után leöltük.

A nő a poszt végén megjegyzi: nem a vadászokkal van baja általánosságban, csupán azzal a két emberrel, akik így kezelték az őzike ügyét. 

További cikkeink cuki állatokról:

Lelőtték a vadászok a család mentett őzikéjét

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top