Életmód

Pénzt ad a szülőknek egy település, ha otthon kell maradniuk a gyerekkel

Százezer forintot kap az egyik Baranya megyei településen az a szülő, akinek otthon kell maradnia a gyerekével az iskolabezárások miatt.

100 ezer forintot ad Drávaszerdahely azoknak a szülőknek, akiknek a gyerekükkel otthon kell maradnia az iskolabezárások miatt. Mint ismert, a koronavírus okozta járvány miatt hétfőtől zárva vannak az iskolák, a gyerekek pedig távoktatásban tanulnak. A Baranya megyei település polgármestere nem szeretné, hogy az otthon maradás kiesést okozzon a családoknak, ezért döntött a pénzosztás mellett.

Alpár György, polgármester az ATV Híradónak azt mondta: Drávaszerdahely nem nagy település, az intézkedés nem fogja megterhelni a költségvetést. A helyiek nagyon örülnek a pénznek, a településvezető ugyanakkor elmondta, hogy nem mérte fel előre, mennyien maradnak otthon az iskolabezárások miatt, de szerinte a többség elment dolgozni.

A koronavírus terjedésének következtében elrendelt iskolabezárás miatt az otthon maradt gyerekek étkeztetését is biztosítani kell. A polgármester erről is döntött, tehermentesíti a családokat, és a gyerekek a távoktatás alatt is megkapják az ebédjüket.

További cikkek koronavírus-témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top