nlc.hu
Életmód
A járvány miatt varázslatos környezetben ragadt a korallmentő lány, mégsem örül neki annyira

A járvány miatt varázslatos környezetben ragadt a korallmentő lány, mégsem örül neki annyira

A koronavírus miatt három hónapja rostokol a magyar lány Mianmar egyrik szigetén. A monszun miatt nem biztos, hogy egyhamar haza tud jutni.

Orsi február 21-én egy hónapra érkezett Mianmar egyik szigetére, hogy önkéntes aktivistaként vegyen részt a helyi korallmentésben. Az egy hónapból már három lett és Orsi továbbra sem tudott hazajutni a koronavírus-járvány miatt, pedig azért már szeretne – írta meg a lány történetét a hvg.hu.

Varázslatos "karanténban" ragadt a magyar lány.

Varázslatos “karanténban” ragadt a magyar lány. Illusztráció: Unsplash

Vincze Orsi februárban csatlakozott a korallmentő csapathoz. Miután Thaiföld márciusban lezárta a beutazó forgalmat a járvány miatt, Mianmar is hasonlóan reagált, és csak egy-egy mentesítő légijárattal lehetne hazajutni. Emiatt az önkéntes csapat egy része ott ragadt a szigeten. Hazajutni Bangkokon vagy Kuala Lumpuron keresztül tűnt esélyesnek egy darabig, de a thaiföldi szigorítások ezt megakadályozták: lezárták a szárazföldi határokat, repülővel is csak akkor utazhattak haza külföldiek Thaiföldön keresztül, ha laboratóriumi orvosi igazolásuk volt arról, hogy nem fertőzöttek, másrészt legalább 100 ezer dollárt kitevő biztosítással rendelkeztek. Ezeknek a kritériumoknak nem felel meg Orsi. 

A hotel Thaiföldön keresztül szeretné hazaküldeni az embereket, ahol azonban meghosszabbították a korlátozásokat június 30-ig, így a legújabb terv az, hogy Mianmarból próbálnak repülőt találni, mihelyst a helyi hatóságok megnyitják a légteret, ami jelenleg május 31-ig tart zárva. Május közepén elindult a monszunidőszak, és az egyre erősödő esőzésben és háborgó tengeren az idő haladtával sokkal kevésbé ajánlott hajóra szállni.

Orsi teljes története a hvg-hu-n olvasható

Aktuális híreink a karanténokból

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top