nlc.hu
Életmód

Zsírégető ételek

3 élelmiszer, amivel csökkentheted a testzsírt

A mozgás önmagában még nem elég a zsírégetéshez, a táplálkozáson is változtatni kell.

Az anyagcsere serkentését leginkább mozgással érhetjük el, de a zsírégetéshez fontos a megfelelő táplálkozás is.

Azonban nem minden egészséges élelmiszer alkalmas arra, hogy segítsen a fogyásban, de most mutatunk neked hármat, amivel nem fogsz mellélőni.

1. Hal

A halak segítenek a zsírégetésben

A halak segítenek a zsírégetésben (Fotó: Pixabay)

Lazac, szardínia, egyszóval omega-3 zsírsavban gazdag halak. Fogyasztásuk nemcsak a testzsírcsökkentésben segít, de csökkenti a testben lévő esetleges gyulladást és segít megelőzni a szív és érrendszeri megbetegedéseket.

A Healthline szerint egy 44 felnőttel végzett kutatásban azok, akinek omega-3 gazdag diétát követtek, fél kilogrammal több zsírt égettek el hat hét alatt, mint azok, akik nem ettek egyáltalán halat. A külső eredmény mellett mentálisan is hasznukra vált, ugyanis csökkent a stresszhormon, azaz kortizol szintjük.

A szakemberek szerint a testzsírcsökkentés érdekében legalább heti kétszer fogyassz halat, lehetőleg 100 grammot.

A hal remek protein forrás is, így kisebb mennyiségtől is jól tudsz lakni.

2. Tojás

Bár a sárgájával vigyázni kell, mert sok benne a koleszterin, a tojás összességében egy fontos energiaforrás és nem mellesleg csodás zsírégető. A tojás alapú reggeli segít abban, hogy ne legyünk hamar újra éhesek, jól lehet vele lakni több órára. A tojás szintén kitűnő protein forrás. Ha a koleszterin szintedre vigyáznál, vagy túl nehéznek érzed a rántottát, használd csak a fehérjét.

3. Joghurt

A joghurt is segíthet a zsírégetésben

A joghurt is segíthet a zsírégetésben (Fotó: Pixabay)

Itt az ízesítés mentes, natúr joghurtra gondolunk. Kálcium, protein és kálium forrás. Lehetőleg keress olyat, amibe probiotikum is van, hogy a bélflórádat egészségesen tartsd.
Kutatások szerint a magas proteintartalmú tejtermékek segítik a zsírégetést, megvédik az izmokat a diéta alatt és segítenek abban, hogy azt érezd, jól laktál. A probiotikum pedig arra is jó, hogy megelőzd a puffadást, szorulást.

(via)

(Kiemelt kép: Pixabay)

Még több diétás lehetőségről itt olvashatsz:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top