nlc.hu
Életmód

Indul a Műanyagmentes Július

Idén július 1-től is elindul a Műanyagmentes Július

Idén is meghirdetik a Műanyagmentes Július nevű kezdeményezést, amelyhez bárki csatlakozhat. A lényeg 2020-ban is az, hogy minél kevesebb műanyagot használjunk, legalább egy hónapig.
Műanyag - Fotó: Pexels

Nomen est omen: a Műanyagmentes Július célja idén is az, hogy felhívja a figyelmet a műanyaghasználattal összefüggésben lévő környezetszennyezés káros hatásaira. Mint tudjuk, a műanyaggal az egyik legnagyobb probléma, hogy többnyire rövid ideig használjuk a belőle készült termékeket, cserébe több száz év az átlagos lebomlási ideje.

A Műanyagmentes Július jegyében idén is két szálon futnak az események. A kezdeményezéshez csatlakozó üzletek, boltok, vendéglátóhelyek vállalják, hogy minél kevesebb műanyagból készült terméket használnak júliusban: amit csak lehet, környezetbarát megoldásra cserélik. A civileket pedig szintén buzdítják, hogy egyénileg, a saját személyes környezetüket igyekezzenek minél műanyagtól mentesebbé tenni.

(Via We Love Budapest)

Még több inspiráló ötlet az nlc.-n a környezetvédelem jegyében: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top