nlc.hu
Életmód
4 napig várt a mentőkre a magyar korona-gyanús beteg, hogy teszteljék

4 napig várt a mentőkre a magyar korona-gyanús beteg, hogy teszteljék

A háziorvos hiába kért koronavírus-tesztet, a mentőautó előzetes egyeztetés nélkül, csak 4 nap múlva érkezett meg, majd a kontaktkutatás sem zajlott precízen.
A koronavírusteszthez vett mintát kezel a Debreceni Egyetem szakembere az intézmény egyik mintavételi pontján, a rózsaszentmártoni Kövirózsa Egészségházban 2020. május 13-án. - Fotó: MTI/Komka Péter

A nő tünetei másfél hete kezdődtek, ám akkor még csak egy hétköznapi vírusfertőzésre vagy torokgyulladásra gondolt. Háziorvosa azonban koronavírus-tesztet rendelt el, amit a mentők végeznek el. A nő állítása szerint azonban a mentők előzetes egyeztetés nélkül, csak 4 nappal később érkeztek meg, amikor ő nem tartózkodott otthon, mert a koronavírus-tünetek addigra elmúltak. Végül magánúton végeztetett tesztet pár nap múlva.

24 órán belül megérkezett a PCR-teszt pozitív eredménye. Ezt követően azonnal felhívták a nőt a Népegészségügyi Központtól, akiknek össze kellett írnia, hogy az elmúlt egy hét során kikkel találkozott. A nő elmondása szerint voltak olyan kollégái, akik vele együtt már aznap délután karanténba kerültek. Majd 2 nap múlva egy rendőr is megérkezett, majd a nő állítása szerint, mivel hosszúnak találta a listát akikkel találkozott, ezért idő előtt leállította a felsorolásban.

A riportban megszólaló nő felháborítónak nevezte, hogy mennyire nem kommunikálnak egymással az egyes szervek.

Az esetet bemutató RTL Klub Híradó riportjában az ügyet kommentálta mind a Magyar Orvosi Kamara, mind a Népegészségügyi Központ, továbbá a rendőrség is.

A legutóbbi hazai koronavírus aktualitások: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top