nlc.hu
Életmód

Hajcsomó

Gyomorforgató: hatalmas, 7 kilós hajlabdát távolítottak el a tini gyomrából

A lány évekig rágta a haját, rossz szokásának köszönhetően alakult ki a gyomrát elzáró hajlabda.

Az orvosok egy 7 kilós hajcsomót távolítottak el egy tinédzser gyomrából, mivel a lány rossz szokása az, hogy évek óta a saját haját rágcsálja. A 17 éves tini, Sweety Kumari Indiában esett át a rendkívüli operáción.

7kilós hajcsomót operáltak ki a tini gyomrából.

Operáció. Forrás: Ladbible

A hatórás procedúra alatt az orvosok egy 7 kilós hajköteget vettek ki a lány gyomrából. A helyi hírek szerint a műtétet egy magánkórházban végezték Dr. GN Sahu vezetésével.

A videófelvételen (amelyet a cikk alján található linkre kattintva tekinthettek meg) tisztán látható, ahogyan az orvosok kihúzzák a hasából a hatalmas összegabalyodott hajtömeget, amely évek óta halmozódott fel benne.

Dr. Sahu elmondta, 40 éves karrierje során először találkozott ekkora hajfelhalmozódással valakinek a hasában. Egyébként a csaknem három évvel ezelőtti ultrahangvizsgálaton azt gyanították, hogy Kumarinak daganata van a gyomrában. Ám miután az orvosok megtudták, hogy a tininek szokása rágni a haját, arra kezdtek gyanakodni, hogy egy óriási hajgolyó halmozódott fel a testében, elzárva a gyomrát.

Források szerint Kumari állapota stabil, hamarosan kiengedik a kórházból.

A kórós hajrágás Rapunzel-szindrómaként ismert, és bár nem gyakori jelenség, számoltak már be korábbi, a mostanihoz hasonló esetekről.

(via)

További cikkeink a hajtépkedés rossz szokásáról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top