Életmód

Meghalt a nő, akinek fertőtlenítőszerrel mosták ki a gyomrát

Sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták ki a hasüregét egy nőnek a szigetvári kórházban. A kétgyermekes anya most meghalt.

Sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták ki a hasüregét még májusban a szigetvári kórház nőgyógyászatán egy csurgói nőnek. A műtét során egy cisztát távolítottak el, de a súlyos műhiba miatt válságos állapotban szállították a nőt a pécsi klinika intenzív osztályára, ahonnan már nem tért haza – tudta meg az RTL Klub Híradója.

A  szigetvári kórház igazgatója megerősítette,

hogy a mérgezés szövődményei miatt halt meg a csurgói nő. Hozzátette, hogy őszintén sajnálja a történteket. A rendőrség tájékoztatása szerint a büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a híradónak azt írta, hogy a kórház dokumentációs szabálytalanságot követett el, amiért a hatóság megbírságolta az intézményt. Az RTL Klub információi szerint az NNK 2 milliós bírságot osztott ki.

A műtét során valószínűleg ott hibázhattak,

hogy nem címkézték fel az üveget, így keveredhetett véletlenül a fertőtlenítő – amit általában műtők és eszközök tisztításához használnak – a sóoldatok közé. A nő két gyermeket hagyott hátra.

További műhibákról olvashatsz itt:

Megégett a műtőasztalon, meghalt a rákbeteg asszony

Rossz helyen műtötték meg az agytumoros beteget

Műtét közben halt meg a kismama, a rendőrség nyomoz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top