Életmód

Megégett a műtőasztalon, meghalt a rákbeteg asszony

Emberi mulasztás okozta a borzalmas balesetet, a felelősök megúszhatják egy bírsággal, mégis sztrájkolnak.

Emberi mulasztás okozta azt a borzalmas balesetet, aminek következtében halálos égési sérüléseket szenvedett a műtőasztalon egy 66 éves rákbeteg asszony a bukaresti Floresca kórházban – írja a Főtér.ro. Az ügyben az intézmény vezetősége, az egészségügyi minisztérium és a rendőrség is vizsgálatot indított; a lap szerint a műtétben közreműködők nem hajlandóak együttműködni a hatóságokkal.

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

A kórház vezetősége menesztette Mircea Beurant, a sebészeti osztály vezetőjét, az Állami Egészségügyi felügyelet pedig 30 ezer lejre (kb. 2,08 millió forint) büntette a műtétben részt vevő orvosokat és ápolókat. A büntetésre válaszul a kórházi dolgozók egy része bejelentette: sztrájkba lépnek, és az elkövetkező időben csak a súlyos eseteket fogják ellátni.

Közleményükben azt írták, aggasztónak találják, hogy a botrány miatt súlyosan sérült a kórház és több tekintélyes orvos hírneve. Mint írták, sajnálatosnak tartják, hogy még a vizsgálat lezárulta előtt menesztették a tisztségéből Beuran professzort, és egyben arra is felhívták a figyelmet: mivel a kórház súlyos gondokkal küzd, bármikor történhet hasonló tragédia.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top