nlc.hu
Életmód

Meztelenséggel álmodni

Meztelenséggel álmodtál? Ennyi mindent jelenthet!

A meztelenséggel kapcsolatos álmokat gyakran félreértik, illetve félremagyarázzák. Íme, a valódi jelentéseik!

Egyáltalán nem ritka, és a legkevésbé sem szégyellnivaló, ha magadat, esetleg másokat meztelennek látod álmodban. Ezeknek az álmoknak az esetében érdemes először is elvonatkoztatni a meztelenségtől, mint tabutól és arra koncentrálni, amire az álom valójában utal vagy figyelmeztet… 

Meztelenül, nyilvános helyen

Talán a leggyakoribb meztelenséggel kapcsolatos álom, amikor te magad vagy ruhátlan valamilyen nyilvános helyen, mások előtt és ezt kellemetlennek tartod, szégyenkezel. Ez az álom azt szimbolizálja, hogy bizonytalannak érzed magad, akár konkrétan az adott környezetben – ha az ismerős, például a munkahelyed –, kételkedsz a saját képességeidben és félsz a kudarctól, a megszégyenüléstől, ráadásul ezt a félelmedet még el is fojtod magadban. 

Ha azonban a nyilvános meztelenkedés nem zavar, sőt, akár kifejezetten jól érzed magad így az álmodban, azt jelzi, hogy végre bátorságot gyűjtöttél ahhoz, hogy valamit meglépj, valamin változtass vagy akár csak beszélj egy olyan dologról, melyről eddig hallgattál. Mindemellett az álom azt is jelentheti, hogy az életben nem vállalhatod az álláspontod, meggyőződésed valamilyen számodra fontos témában, ám itt az ideje ezen változtatni, különben ez az állapot előbb-utóbb felőröl.

Meztelenséggel álmodtál?

Meztelenséggel álmodtál? (Illusztráció: Getty Images)

Ha senki sem veszi észre

Ha álmodban meztelen vagy, de ezt senki sem veszi észre, mindenki úgy viselkedik veled, mintha fel lennél öltözve, arra utal, hogy irracionális problémák miatt aggódsz, illetve apróbb kellemetlenségeket is képes vagy felnagyítani és túldramatizálni. Az álom arra figyelmeztet, hogy ne reagáld túl a dolgokat, ne szorongj feleslegesen, inkább igyekezz higgadtabban, racionálisabban gondolkodni és felmérni, hogy melyek a valódi problémák, illetve melyek azok, amiket csak saját magadnak kreálsz.

Meztelenül lenni egy másik személlyel

Ha meztelenül vagy egy másik személlyel, az az álomban nem feltétlenül hordoz romantikus, vagy akár szexuális töltetet. Ha a másik ember olyasvalaki, akit ismersz – nem feltétlenül a párod, lehet családtag, barát vagy munkatárs is –, azt jelenti, hogy az illetővel szoros kapcsolatban állsz, megbízol és hiszel benne és jó eséllyel ez kölcsönös. Ha a másik egy olyan személy, akivel szeretnél együtt lenni, de valamilyen oknál fogva nem lehetsz – például viszonzatlan szerelem tárgya, vagy akár az exed, akin még nem vagy túl – az álom egyértelműen ezt a vágyat fejezi ki. Abban az esetben viszont, ha egy idegennel vagy kettesben meztelenül, azt mutatja, hogy készen állsz arra, hogy beengedj egy új embert az életedbe és megnyílj neki.

Meztelenséggel álmodtál?

Illusztráció: Getty Images

Meztelenül látni ismerősöket

Ha ismerősöket, családtagokat látsz meztelenül az álmodban, arra utal, hogy lelkifurdalást érzel, megbántál valamit, amit mondtál vagy tettél, még akkor is, ha magadnak sem vallanád be. Az álom arra figyelmeztet, hogy értékeld jobban a körülötted lévő embereket és figyelj jobban rájuk. Talán akad közöttük, aki nehéz, esetleg kiszolgáltatott helyzetben van és éppen a te támogatásodra van szüksége.

Meztelenül látni idegeneket

Ha idegen emberek jelennek meg meztelenül az álmodban, az valójában a saját bizonytalanságodat tükrözi. Úgy érzed, hogy nem vagy elég, hogy  nem vállalhatod önmagad, mások irányítják az életed, olyanok, akiknek sajátjuk a szabadság és a hatalom. 

via

Még több álomfejtés:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top