nlc.hu
Életmód

Karácsonyi slágerekkel a járványszorongás ellen

Karácsonyi slágerekkel küzdünk a járványszorongás ellen

Nemcsak a bevásárlást, díszítést kezdtük korábban, a pandémia miatt jobban ki vagyunk éhezve az ünnepi dalokra is.

Már megszokhattuk, hogy az üzletekben a karácsonyi időszak már hetekkel advent előtt elkezdődik, és mintha minden évben egy kicsit hamarabb jelenének meg az ünnepi termékek a polcokon, és idén egy sajnálatos oka is van annak, hogy már ősszel elkezdjük a készülődést, mégpedig a koronavírus-járvány.  De nemcsak a vásárlási, hanem a zenehallgatási szokásainkon is látszódik, hogy 2020 egy kicsit más, mint az előző évek voltak.

A nagy-britanniai eladások és streamelések alapján tavalyhoz képest idén már ötven százalékkal nagyobb volt a kereslet a karácsonyi dalok iránt, írja a HVG a Guardian cikke nyomán.

A brit újság szerint azért hallgatnak az emberek idén már sokkal hamarabb karácsonyi slágereket, mert így próbálnak kiszakadni a járványszorongásból, és sokaknak a karácsonyi számok jelenthetnek egyfajta visszatérést a normalitásba egy ilyen kaotikus év végén.

A jóslatok szerint ötször annyi karácsonyi dal fog bejutni ezen a héten a top 100-as listára, mint tavaly, és tízszer annyi, mint 2018-ban ilyenkor. Péntekre várhatóan bekerül a top 40-be Mariah Carey All I Want for Christmas Is You című dala. 

A Guardian cikke szerint nemcsak a zenehallgatásban mutatkozik meg a karácsony iránti sóvárgás, hanem a karácsonyi dekorációkban is, amelyet szintén a szokásosnál korábban elővettek az emberek. Bár ugye vannak, akik a korai díszítgetéssel nem igazán értenek egyet.

Fotó: Pixabay

Fotó: Pixabay

Milyen lesz az idei karácsony?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top