nlc.hu
Életmód

Sakkfigurákból rakták ki Anya Taylor-Joy portréját

Sakkfigurákból rakták ki a Vezércsel főszereplőjének arcát

Egy művész elképesztő aprólékossággal alkotta újra Beth Harmon arcképét.

A tavalyi évben szabályosan letarolta a bolygót a Netflix sorozata, a Vezércsel, amely házi kritikusunk, TóCsa szerint képes volt újra szexivé tenni a sakkot és az intelligenciát. A főszerepet alakító Anya Taylor-Joy sok fiatal lány példaképe lett a sakkozó Beth Harmon megformálásával, de az idősebb korosztályokból is kikerült jó néhány rajongója. Közéjük tartozik a görög grafikus Charis Tsevis is, aki egészen különleges mozaikportrékon ábrázolta a főszereplőt. 

Sakkfigurákból rakták ki Anya-Taylor Joy arcát

Anya Taylor-Joy egy tavaly márciusi divatbemutatón (Fotó: Getty Images)

A művész Instagram-oldalán is megtekinthető alkotásokban közös, hogy mindegyik apróbb szimbólumokból áll össze, amelyek ráadásul utalnak is az ábrázolt személyre. A Vezércsel főszereplője esetén a sakktáblák jellegzetes szimbólumaiból áll össze Harmon, azaz Anya Taylor-Joy arcképe. 

„Beth Harmon tökéletes hősnője a kornak, amelyben élünk – nyilatkozta Tsevis a My Modern Metnek. – Az egész története lehetne egy metafora arra, amiben ma élünk: a hidegháború, a személyes veszteségek, a magány, a belső bizonytalansággal, szükségletekkel és függőségekkel való harc mind ide tartozik.”

Tsevis korábban más ismert emberekről is készített hasonló portrékat: az NBA-sztár Giannis Antetokounmpo portréját például más kosarasok fotóiból állította össze. 

A művész alkotásait ráadásul bárki letöltheti nagy felbontásban Tsevis Behance-galériájából

Még több Netflix az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top