nlc.hu
Életmód

Csalással kapott soron kívül oltást a milliomos kanadai házaspár

Magángéppel repült és szállodai dolgozónak hazudta magát a milliomos kanadai házaspár, hogy soron kívül megkapja a védőoltást

A milliomos kanadai kaszinómogul és a felesége csalással kapta meg soron kívül a koronavírus-vakcinát.
A Moderna koronavírus-védőoltása

Egy kanadai kaszinómogul és színésznő felesége az oltási sorrendet kikerülve, csalással kapott koronavírus elleni vakcinát Kanadában – írja a New York Post.

Az 55 éves Rodney Baker és a 32 éves Ekaterina Baker állítólag egy magánrepülővel repült január 21-én Beaver Creekbe, hogy soron kívül megkapják a Moderna vakcináját. A kanadai Yukon territórium elszigetelt, őslakos közösségei elsőbbséget élveznek az oltási sorrendben, mert többórányira élnek a kórházaktól, így kiszolgáltatottabbak egy fertőzés esetén.

Ezt használta ki a házaspár, a mobil oltási helyszínen azt mondták, hogy egy motelban dolgoznak, és arról is hazudtak, hogy hol laknak. Az oltást végző dolgozóknak azonban gyanúsak lettek, mivel a vakcina beadása után a pár azt kérte, hogy vigyék ki őket a repülőtérre.

Az egészségügyisek értesítették a rendőrség, így a Baker házaspárt, végül a vancouveri reptéren fogták el. Azzal vádolják őket, megszegték a karanténszabályokat és az utazási tilalmat, ezekért akár börtön is kiszabható.

Az eset után Rodney Baker lemondott a számos kaszinót üzemeltető Great Canadian Gaming Corporation vezérigazgatói posztjáról, ezért a tisztségért 2019-ben 10,6 millió dollárt kapott.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI / Rosta Tibor)

Trükközések az oltásért:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top