nlc.hu
Életmód

Iskolával álmodni

Ezt jelenti, ha gyakran álmodsz iskolával

Osztályterem, iskolatársak, tanárok, feleltetés, dolgozat, házi feladat, lógás... Az iskolával kapcsolatos álmok egyáltalán nem ritkák felnőttkorban sem. Íme, a jelentéseik!

A szakemberek szerint az iskolához kapcsolódó álmok leggyakrabban az életben, illetve a társadalomban elfoglalt helyünket érintő aggodalmak, szorongások nyomán jelentkeznek. Ennek az az oka, hogy a munkához való hozzáállásunkat, illetve az erkölcsi értékeket, melyek mentén éljük az életünket, jelentős részben az iskola formálta. Amikor pedig ezek közül bármelyik is megkérdőjeleződik, álmainkban gyakran visszatérhetünk az „alapokhoz”, vagyis az egykori iskolánkba…  

Újra az iskolában

Ha álmodban pontosan tisztában vagy vele, hogy felnőtt vagy, rég magad mögött hagytad az iskoláskort, mégis újra az osztályteremben találod magad és tudod, hogy kötelességeid vannak, feleltethetnek, dolgozatot kell írnod vagy épp még előtted az érettségi, az rendkívül frusztráló lehet. Ez az álom azt jelzi, hogy nem vagy képes elengedni a múltadból valami olyasmit, amin már rég túl kellene lépned, hiszen csak hátráltat a jelenlegi életedben és/vagy már elveszítette a jelentőségét.

A régi osztály

Ha az álomképben egy régi osztálytermed jelenik meg, újra gyerek vagy, ott ülnek körülötted az egykori osztálytársaid, te pedig kifejezetten kellemesen érzed magad ebben a helyzetben, annak a jele lehet, hogy az életedben épp megpróbálod hárítani a felelősséget. Nem vagy hajlandó felnőttként viselkedni és meghozni bizonyos döntéseket, ehelyett inkább hátra lépsz és legszívesebben visszamenekülnél a gyerekkorodba. 

Iskola

Illusztráció: Getty Images

Tanár

Abban az esetben, ha egy vagy akár több tanár is felbukkan az álomban, azt jelzi, hogy épp útmutatást keresel. Talán elbizonytalanodtál vagy segítségre lenne szükséged valamiben, ám talán ezt még magadnak sem vallod be, vagy nem mered kérni.

Dolgozat, felelet, érettségi

Ha álmodban valamilyen iskolai megmérettetés előtt találod magad, legyen az akár egy dolgozat, egy felelet vagy akár az érettségi, vizsgáld meg, hogyan viszonyulsz ehhez! Ha magabiztosnak érzed magad, meg vagy győződve arról, hogy eleget tanultál és jó eredményt fogsz elérni, azt üzeni, hogy készen állsz valamilyen jelentősebb változásra, előrelépésre az életben. Ha viszont félelemmel tölt el a számonkérés gondolata és úgy érzed, nem leszel képes megfelelően teljesíteni, annak a jele, hogy alábecsülöd a saját képességeidet és alulértékeled az erőfeszítéseidet.  

Házi feladat

Amikor álmodban házi feladatot kell írnod, azt szimbolizálhatja, hogy túlterheltnek érzed magad az életedben. Talán attól tartasz, hogy nem vagy képes a nap végére mindennel végezni, amit elvárnak tőled. Érdemes lenne átgondolnod, nem vállalod-e túl magad!

Késés

Ha elkésel az iskolából álmodban,  azt üzeni, hogy a valóságban nem érzed magad késznek valamire, esetleg attól félsz, hogy elszalasztasz egy  lehetőséget, lemaradsz valamiről a felkészületlenséged miatt vagy azért, hogy tartasz a változástól. Az álom jelentheti az idő múlása miatt érzett aggodalmat is.

Lógás

Ha pontosan tudod, hogy iskolában lenne a helyed, te azonban inkább nem mész be, azt üzeni, hogy az életedben épp hárítasz valamit. Talán valami fontos dolog történik éppen, esetleg egy nagy lehetőség nyílik meg, te azonban inkább elmenekülsz előle, mert úgy érzed, túl nagy falat lenne a számodra, túl sok munkát kellene belefektetned vagy épp a végeredmény miatt aggódsz. Az álom szimbolizálhatja ugyanakkor azt is, hogy bűntudatot érzel, amiért nem vetted komolyan valamely kötelességedet.

via

Még több álomfejtés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top