nlc.hu
Életmód

Ajtóval álmodni

Ajtóval álmodtál? Ennyi mindent jelenthet!

Ajtó jelent meg álmodban? Nyitva volt vagy zárva? Színes volt, vagy üvegből készült? Kopogtattál rajta? Lássuk, mit üzennek ezek az álmok!

Álmainkban az ajtók általában a rejtélyeket, döntéseket vagy akadályokat szimbolizálnak. Nem lehet határozottan kijelenteni, hogy az ajtó jó vagy rossz előjelű álom-e, ez csak az álomkép további részleteiből derül ki. Most az ajtókkal kapcsolatos leggyakoribb álmokat vesszük sorra.

v

Ajtóval álmodtál? (Illusztráció: Getty Images)

Nyitott ajtó

Ha álmodban nyitott ajtót látsz, azt jelzi, hogy új utak és választási lehetőségek előtt állsz, melyekkel kapcsolatban nem kell különösebben nagy nehézségekre számítanod. A helyzet egyértelmű, átlátható, igazából tisztában vagy azzal, hogy mi a helyes döntés, milyen irányban kell elindulnod. Már csak annyi a dolgod, hogy a tettek mezejére lépsz. 

Zárt ajtó 

A zárt ajtó, melyen szeretnél belépni, az elvesztegetett vagy elérhetetlen dolgokat szimbolizálja. Talán irreális célokat tűztél ki magad elé, vagy olyasmiért harcolsz, amit soha nem kaphatsz meg. Tudatosítsd magadban, hogy ez nem feltétlenül a te hibád, de ne pocsékolj több időt és energiát a dologra! Abban az esetben viszont, ha a zárt ajtó oly módon jelenik meg álmodban, hogy amögött csapdába estél és szeretnél kijutni, vélhetőleg olyan élethelyzetbe kerültél vagy kerülhetsz hamarosan, amikor elveszíted az irányítást és elsősorban mások elvárásainak próbálsz megfelelni, ahelyett, hogy a saját értékrendedet követnéd.

Kopogtatás

Ha te kopogtatsz egy ajtón álmodban, arra figyelmeztet, hogy ideje lenne kicsit lelassulnod és átgondolni a jelenlegi helyzetedet, ugyanis elképzelhető, hogy túlhajszolod magad, esetleg egyenesen a vesztedbe rohansz. Viszont ha a te ajtódon kopogtatnak, azt üzeni, hogy egy kiváló lehetőség nyílt meg előtted, amit azonban te még talán észre sem vettél.  

Több ajtó

Ha több ajtóval találod szembe magad az álomképben – legyenek azok akár zártak, akár nyitottak – döntés előtt állsz, melyért felelősséget kell vállalnod és elkerülhetetlenül változást hoz majd az életedbe. Fontos, hogy a szituációra ne kényszerként, hanem inkább lehetőségként tekints!

Ajtók

Ajtók (Illusztráció: Getty Images)

Ismerős ajtó

Amennyiben álmodban egy ismerős ajtó – például a saját lakásod ajtaja – bukkan fel, azt üzeni, hogy jó úton haladsz, érdemes azokat a dolgokat folytatni, melyekkel mostanában foglalkozol, a teljesítményeddel elégedett lehetsz és hosszabb távon is siker lesz az erőfeszítéseid jutalma.

Üvegajtó

Ha üvegajtót láttál álmodban, örülj neki, ezek ugyanis nagy szerencsét jeleznek előre, mely akár egészen váratlan formában is érkezhet.

Forgóajtó

A forgóajtó arra figyelmeztet, hogy beleragadtál valami olyanba, ami már nem motivál és nem visz előre, ám a bizonytalantól való félelmed okán, vagy egész egyszerűen lustaságból mégsem lépsz ki belőle, pedig megtehetnéd.

Színek

Az álmaidban megjelenő ajtók esetében a színük is sokatmondó lehet:

  • Fekete ajtó: rejtély, elszigeteltség, depresszió, félelem 
  • Kék ajtó: nyugalom, szomorúság
  • Zöld ajtó: Béke, haladás, hőség, remény
  • Piros ajtó: szerelem, veszély, harag
  • Fehér ajtó: elfogadás, tisztaság, tudás, gyász

via

Még több álomfejtés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top