nlc.hu
Életmód

A legbefolyásosabb magyar nők listája - 2021

Müller Cecília is szerepel a legbefolyásosabb magyar nők között

Karikó Katalin hivatalosan nem szerepelhet a listán, mert nem él Magyarországon, de a Forbes szerint megérdemel egy tiszteletbeli helyet.

A Forbes közzétette a legbefolyásosabb magyar nők 2021-es listáját, amin idén először szerepel az országos tisztifőorvos, Müller Cecília is.

A tavalyi évhez képest egyéb változások is történtek, például eltűnt az élről Dávid Ilona, GYSEV Zrt. igazgatóságának elnöke, aki eddig mindig az első helyeken szerepelt, de most csak a tizedik lett. Lejjebb csúszott Lévai Anikó, Orbán Viktor miniszterelnök felesége, de erősödött Mészáros Beatrix, Mészáros Lőrinc lánya, ő a tavalyi 7. helyről idén a harmadikra ugrott. Müller Cecília mellett viszont felkerült a listára Munk Veronika, a Telex főszerkesztője, Mészáros Antónia, a UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója, illetve Pistyur Veronika, az Oktogon Ventures társalapítója.

Ami a tematikus listákat illeti, az üzleti szekciót harmadik éve vezeti Hegedüs Éva, a Gránit Bank alapító-tulajdonosa és vezérigazgatója, a közélet lista elején a tavaly miniszterré kinevezett Novák Katalin található, akit Orbán Ráhel, a miniszterelnök lánya, és Varga Judit igazságügyminiszter követ a sorban. A kultúra lista élén helyet cserélt egymással Spengler Katalin műgyűjtő, a Tate Modern és a Pompidou Központ akvizíciós bizottságának tagja, a Magyar Nemzeti Bank műtárgyvásárlási tanácsadója, és Kolosi Beáta, a Líra Könyv Zrt. vezérigazgatója. A média területén pedig idén is Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatójáé lett az első hely.

Ugyan a listán nem szerepel, mert nem Magyarországon él, de a Forbes szerint tiszteletbeli helyet érdemel ott Karikó Katalin, akinek a nevéhez fűződik a Pfizer–Biontech és a Moderna Covid-vakcinájának alapját adó mRNS-technológia kifejlesztése.

Müller Cecília

Müller Cecília országos tisztifőorvos beszél a magyar borászok és cukrászok felajánlásának átadásán a Nemzeti Népegészségügyi Központ udvarán 2021. február 4-én (Fotó: MTI / Balogh Zoltán)

Kik voltak a legek korábban?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top