nlc.hu
Életmód

Evéssel álmodni

Ettél álmodban? Ennyi mindent jelenhet

Ha az evéssel kapcsolatos álomképeid jelentését szeretnéd megfejteni, nem mindegy, mit, mennyit és az sem, hogy kikkel ettél álmodban...

Az evésnek az álmokban meglehetősen összetett szimbolikája van. Leggyakrabban valamilyen szükségletet vagy hiányt jelez, de egy sor egyéb jelentése is lehet. 

Egyedül vagy másokkal?

Ha egyedül eszel álmodban, az jelentheti azt is, hogy magányosnak érzed magad, de utalhat arra is, hogy valami miatt emészted magad, egy olyan probléma van jelen az életben, mely valósággal felfal belülről. Ha olyan emberekkel eszel közösen, akik között jól érzed magad, az álom elégedettséget, boldog időszakot jelez. Ha viszont olyanokkal ülsz egy asztalnál, akikkel nem szívesen teszed, azt jelzi, hogy vitákra, konfliktusokra kell számítanod. Ha megzavarnak evés közben, azt üzeni, hogy légy óvatos, kit avatsz a bizalmadba, elképzelhető, hogy hozzád közel álló emberek ármánykodnak ellened.

Evés

Ettél álmodban? (Illusztráció: Getty Images)

Mit?

Nem mindegy az sem, hogy mit eszel. Gyümölcsöt enni pozitív előjelű álom, jólétet, anyagi gyarapodást jelent. Ha húst eszel, arra figyelmeztet, hogy mozgósítanod kell az energiáidat és összpontosítanod kell a céljaid elérése érdekében. Halat fogyasztani álmodban jó hírek érkezését jelezheti elő. Ha viszont olyasmiket fogyasztasz álmodban, amik a valóságban nem ételek, azt sugallja, hogy a vágyaid nem teljesednek be vagy rossz irányba haladsz. Ha pedig nem tudod beazonosítani, hogy mit eszel vagy felismered ugyan, de nem érzed az étel ízét, egészségügyi problémákra hívhatja fel a figyelmedet. Figyelj oda jobban magadra, és talán itt az ideje annak is, hogy elmenj egy kivizsgálásra. Mérgező ételt fogyasztani azt jelenti, hogy meg kell szabadulnod valamilyen ártalmas dologtól az életedben, ami lehet például egy rossz szokás vagy akár egy olyan személy is, aki csak kihasznál. 

Túl sok vagy túl kevés

Ha túleszed magad álmodban, az annak a jele, hogy az életed egy vagy akár több területén túlvállalod magad. Elképzelhető az is, hogy kompenzálni akarsz, például erődön felül teljesítesz a munkában, hogy ezzel ellensúlyozd az emberi kapcsolatok hiányát. Azonban ha épp ellenkezőleg, nem laksz jól, tudnál még enni, azt szimbolizálja, hogy nem kapod meg az életben azt a kiteljesedést, amire vágynál, vagy nem élvezed többé azokat a dolgokat, melyeket korábban szívesen csináltál. Jelezheti egy párkapcsolat kiüresedését, vagy azt, hogy a kiégés fenyeget.

Ha a torkodon akad

Abban az esetben, ha az ételt nehezen tudod lenyelni, vagy a torkodon akad, fuldokolni kezdesz tőle, fel kell készülnöd arra, hogy hamarosan valamilyen komolyabb akadállyal találod szembe magad az életben.

Visszautasítani az ételt

Ha visszautasítod a felkínált ételt, vagy egyszerűen csak képtelen vagy elkezdeni enni, azt üzeni, hogy túlságosan is függsz másoktól, nem mersz felelősséget vállalni és döntéseket hozni, ám mindezzel csak hátráltatod magad az életben és sokkal jobban tennéd, ha végre a saját kezedbe vennéd az életed irányítását.

via

Még több álomfejtés

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top