nlc.hu
Életmód

Időseket kísérnének az oltásért Szlovákiában

Idősek kísérőjeként szeretnének oltást kapni a szlovák fiatalok

A 70 év fölötti személyek kísérőinek is beadják a vakcinát Szlovákiában, ezért most a szlovák fiatalok időseket keresnek.
Koronavírus-oltás

„Idős személyt keresek, akit elkísérhetek az oltásra. 100 eurót fizetek!” – ilyen és ehhez hasonló hirdetések jelentek meg az utóbbi időben a szlovák portálokon. A jelenség hátterében az áll, hogy Szlovákiában május 1-től bevezették: a 70 évnél idősebb személyek kísérői is megkaphatják koronavírus elleni oltást – írja a Paraméter.sk.

Sok fiatal regisztrált az oltásra, de miután hetek óta nem jutottak semmire, ezt találták ki. A kísérőnek ugyanis nem kell hozzátartozónak lennie. Az egyik ilyen hirdetést feladó, 40 év alatti szlovák férfi azt mondta: mindent elintéz az idős ember számára, regisztrálja és elviszi az oltópontra. Úgy gondolja, ezzel mindketten nyernek, az idős személy megkapja az oltást, ahogy ő is, és mehet nyaralni.

Szlovákiában a múlt héttől leállították az oltásokat az AstraZeneca vakcinájával, minden 35 év fölöttinek a a Pfizer/BioNTech vagy a Moderna oltóanyagát adják. A fiatalabbak is regisztrálhatnak, de még nem kapnak időpontot.

(Kiemelt kép: illusztráció, Fotó: MTI / Mónus Márton)

Oltás az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top