nlc.hu
Életmód

Lezárult a Semmelweis Egyetem ellenanyagszint-vizsgálata

Lezárult a Semmelweis Egyetem ellenanyagszint-vizsgálata, itt vannak az eredmények vakcinákra lebontva

Csaknem 1200 olyan embert vizsgáltak meg a Semmelweis Egyetemen, akiknél egy korábbi antitestvizsgálat negatív eredményt mutatott.
Koronvírus ellenanyag

Mind az öt, Magyarországon használt kétdózisú koronavírus-vakcina hatásosan ki tudja váltani az ellenanyag-termelést – ezt állapította meg a Semmelweis Egyetem a nemrégiben lezárult ellenanyag-vizsgálat alapján.

Az egyetem június 15-én hirdetett ingyenes ellenanyagszint-vizsgálatot azok számára, akiknél egy korábbi antitestvizsgálat negatív eredményt mutatott. A Semmelweis Egyetem 1195 vérvételt végzett el a vizsgálat során olyan személyeknél, akiknek volt megelőző negatív teszteredménye.

A vizsgálat eredménye, hogy a korábban negatívnak mért személyek 88 százaléka az egyetem mérésében pozitívnak mutatkozott, azaz van kimutatható és elegendő szintű vírus ellenes ellenanyaga.

Az egyetem életkor szerinti bontásban is közölt adatokat, ami leginkább a kínai Sinopharm esetében érdekes. Több vizsgálat szerint ugyanis a 60 év fölöttiek körében gyakran előfordul, hogy nem alakul ki megfelelő ellenanyagszint. Az egyetem adatai szerint 775, Sinopharmmal oltott, 60 év feletti, korábban negatív ellenanyagtesztet produkáló ember vett részt a kutatásban. Közülük 619 embernél tudott védettséget kimutatni az egyetemi kutatás, ez 82 százalékos hatékonyságot jelent.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Jonathan NACKSTRAND / AFP)

Ellenanyag oltás után:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top