nlc.hu
Életmód

Férje korábbi feleségének ajánlotta fel a veséjét

Példás önzetlenség: két nappal az esküvő után férje korábbi feleségének ajánlotta fel a veséjét

Az amerikai nő a lehető legtermészetesebb dolognak tartja, hogy férje exének ajánlotta fel a veséjét.
Műtét

Az 56 éves Debby 10 év együtt járás után, az esküvő többszöri elhalasztása után végre összeházasodott a nála egy évvel idősebb Jim Merthével. Az egyszerű, 50 fős lagzit azonban nem a mézeshetek követték, hanem Debby befeküdt egy floridai kórházba. Tervezett beavatkozásra készült: újdonsült férje exének ajánlotta fel a fél veséjét.

Az önzetlen gesztus a legtöbb ember számára nagyon meglepő, de Debby a lehető legtermészetesebb dolognak tartja. Azt mondja, mindig is jó viszonyban volt Mylaennel, aki több mint három évtizede szenved vesebetegségben. Miután a családjában nem volt megfelelő donor, Debby nem sokat gondolkozott a segítségen, úgy érezte, ezt meg kell tennie, és párja volt felesége is megérdemli.

A vesetranszplantáció sikeresen megtörtént, Mylaen pedig nagyon hálás Debbynek. Azt mondja, mindez meg volt írva a sorsában. „Ha Jim és én együtt maradunk, sosem ismertük volna meg Debbyt, én pedig nem találtam volna donort” – mondta a felajánlásról Mylaen.

(Yahoo)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pixabay/Sasin Tipchai)

Még több megdöbbentő vesetranszplantációs történet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top