nlc.hu
Életmód

Robbanás történt a kabuli repülőtérnél

Robbanás történt a kabuli repülőtérnél

Egyelőre nem tudni, vannak-e halálos áldozatok, miután robbantottak Kabul repülőterénél.
Kabul repülőtér

Robbanás történt az afgán főváros, Kabul repülőterénél – közölte csütörtökön az amerikai védelmi minisztérium (Pentagon) szóvivője, hozzátéve, hogy egyelőre nem tudni, vannak-e halálos áldozatok.

A Reuters hírügynökség egy meg nem nevezett amerikai tisztségviselőre hivatkozva viszont arról számolt be, hogy a robbanás öngyilkos robbantásos merénylet miatt következett be.

Az első fotók a helyszínről:

A Fehér Ház egy meg nem nevezett tisztségviselője szerint a robbanásról tájékoztatták Joe Biden amerikai elnököt.

A térségben napok óta afgán állampolgárok ezrei várakoztak arra, hogy evakuálási repülőgépeken elhagyhassák az országot a tálib hatalomátvételt követően. A nyugati országok korábban figyelmeztettek egy lehetséges merénylet veszélyére a környéken.

Az amerikai csapatok kivonásának határideje augusztus 31., és a napokban Joe Biden megerősítette, hogy tartani fogják a dátumot. 

A magyar kimenekítési hadművelet már befejeződött, minden magyart hazahoztak.

Frissítés:

A robbantást követően tűzpárbaj tört ki Kabul repülőterén – erről számolt be a Fox News amerikai hírtelevízió  meg nem nevezett fehér házi tisztségviselőkre hivatkozva. A Politico című lap amerikai csütörtökön amerikai kormányzati és egyéb jól értesült forrásra hivatkozva azt jelentette, hogy a támadásért az Iszlám Állam dzsihadista szervezet a felelős.

(MTI/nlc)

(Kiemelt kép: Az evakuálást biztosító amerikai tengerészgyalogosok a kabuli Hamid Karzai Nemzetközi Repülõtéren 2021. augusztus 21-én. Fotó: MTI/EPA/Amerikai központi parancsnokság/Victor Mancilla)

Az afganisztáni helyzet az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top