nlc.hu
Életmód

Az Instagram képviselője beismerte, hogy saját szabályzatukra fittyet hányva evészavarokat és káros diétákat népszerűsítettek

Elismerte az Instagram, hogy aktívan népszerűsítette az evészavarokat

Azt is elismerték, hogy nem kellett volna…

A hét elején történt nagy Facebook-leállás csak egy, a Mark Zuckerberg birodalmát érintő problémák közül. A BoingBoing értesülései szerint ugyanis az Instagram képviselői a CNN hírcsatornának elismerték, hogy korábban aktívan népszerűsítették az olyan felhasználói tartalmakat, amelyek pozitív színben tüntették fel az extrém diétákat és a különféle evészavarokat. Az Instagram képviselője azt is elismerte a csatornának nyilatkozva, hogy ezt nem kellett volna megtenniük.

A képmegosztó oldal gyakorlatát Richard Blumenthal connecticuti szenátor és csapata buktatta le. A politikus munkatársai regisztráltak egy Instagram-felhasználói fiókot, amelynél úgy állították be az adatokat, mintha az egy 13 éves kislányé lenne. Ezután fogyókúrával és a különféle evészavarokat pozitív színben feltüntető felhasználókat kezdtek el követni az Instagram-fiókkal. A BoingBoing megjegyzi, utóbbit az Instagramnak automatikusan le kellene tiltania.

Lebukott az Instagram: aktívan promotálták az evészavarokat

Az Instagram az elvileg általa tiltott tartalmakat tolja a tinédzserek elé (Fotó: Getty Images)

Ehelyett azonban az oldal algoritmusa kizárólag olyan oldalakat kezdett ajánlgatni a fiktív tinédzsernek, amelyeken hasonló, káros tartalmak jelentek meg.

Blumenthal munkatársai elküldték az Instagramnak ezeket a felhasználói oldalakat, amelyeket válaszként az oldal el is távolított, mivel azok megszegték a felhasználói feltételeket. Más kérdés, hogy erre miért nem került sor automatikusan, még azelőtt, hogy a politikus és csapata jelezte volna a problémát.

„A tapasztalatunk látványosan megmutatja, hogy mennyire álságos a Facebook azon állítása, hogy mindent megtesznek a gyerekek védelméért” – összegezte a helyzetet Richard Blumenthal.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top