nlc.hu
Életmód

Saját maga eladása Nigériában

Milliókért akarta eladni saját magát ez a férfi

Így próbált kitörni a szegénységből - sikertelenül.

Meglepő látványban lehetett része azoknak, akik idén októberben Nigéria egyik városában, Karóban sétálgattak az utcán – írja az Oddity Central. A járókelők ugyanis egy férfia lettek figyelmesek, aki egy táblát tartva sétálgatott. A táblán ez állt:

Ez a férfi eladó, ára 20 millió nara. 

Az összeg bő 16 millió forintnak felel meg, a férfit pedig Aliyu Na Idrisnek hívják. A szabóként dolgozó férfi az őt kérdező riportereknek elárulta, hogy először egy Kaduna nevű városban próbálta eladni saját magát, de nem talált vevőt, ezért tette át a székhelyét Karo utcáira. 

Azt is elárulta, hogy a szegénységből próbált kitörni a különös módszerrel, hozzátéve, hogy a pénz nagy részét a szüleinek akarta adni, csak egy keveset tartott volna meg költségei fedezésére, sőt a befolyó összegből még adót is fizetett volna a nigériai kormánynak. 

Saját magát árulta az utcán egy nigériai férfi

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Arról nem szól a fáma, hogy Idris milyen szolgáltatásokat ajánlott volna annak, aki hajlandó számára kifizetni az összeget. Ezt azonban már valószínűleg soha nem fogjuk megtudni. Azután ugyanis, hogy a férfi fotói felkerültek a közösségi oldalakra, hamar lecsapott rá a Hisbah, azaz a nigériai iszlám rendőrség, az iszlám törvényeinek megsértéséért. 

Harun Ibn Sina, a testület parancsnoka ugyanis elárulta, hogy az iszlám szerint bűnnek minősül, ha valaki saját magát próbálja áruba bocsátani. Szerencsére azonban nem kellett sok időt rács mögött töltenie, egy nap után – némi vallásos fejmosás kíséretében – szabadon engedték.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top