nlc.hu
Életmód

Emelt szintű érettségi nagypapaként

71 évesen érettségizett le Károly bácsi, unokáját akarta ezzel inspirálni

Szorgalmával és elszántságával jó példát mutatott.
érettségi

Hetvenegy évesen tett emelt szintű érettségi vizsgát történelemből a zombai Kovács Károly – számolt be a teol.hu. Elmondása szerint az unokáit szerette volna inspirálni az emelt szintű érettségi elvégzésével, valamint betegségéről (8 évvel ezelőtt diagnosztizáltak nála daganatos betegséget) szerette volna elterelni figyelmét. 

A családja tavaly nagyon meglepődött, mikor elmesélte az emelt szintű érettségire vonatkozó terveit. “Amikor meghallotta a családom, hogy mire készülök, képletesen szólva, dobtak egy hátast. Nem gondolták, hogy komolyan szeretném megcsinálni a vizsgát. (…) A lányunokám 2021 májusában vizsgázott, így eldöntöttem, vele fogom biztatásképp én is elvégezni a vizsgát. Sajnos ez annyiban módosult, hogy a betegségem miatt csak ősszel tudtam megcsinálni” – mesélte Károly bácsi, aki jó eredménnyel zárta a vizsgáját (322 pontot szerzett), így továbbtanulni is szeretne.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Mónus Márton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top