nlc.hu
Életmód

Elolvad a cuki medvefigura a vacsora végére

Morbid vacsora: az étkezés végére feláldozza magát a cuki medvefigura

Egy aranyos kis medve is a menü része egy japán étteremben, a figura az étkezés végére feloldódik a forró lében.

A kínai eredetű hot pot éttermekben általában egy fazékban kétféle alaplé rotyog az asztal közepén, és a vendégek maguk készítik el a különböző ételeket. Ezen a hagyományos vendéglátási formán csavart egyet a tokiói Hokkaido Menkoi Nabe Kuma-chan Onsen nevű étterem.

Az egyik szokatlan húzás, hogy bár a hot pot hagyományosan egy közösségi, megosztott étel, ez az étterem egyadagos méretet kínál. Az igazi különlegesség viszont a hely kedves kis kabalafigurája, Kuma-chan, a medve. A cuki állatkával azonban csúnya dolgok történnek.

Morbid vacsora: az étkezés végére feláldozza magát a cuki medvefigura

A vacsora végére semmi sem marad a cuki medvéből (Fotó: Instagram/kumachan_onsen_japan)

Amikor a vendég kiválasztja, hogy milyen ízű alaplevelet kér, kiviszik az asztalhoz Kuma-chant, aki az étkezés kísérője lesz. Ám egy ponton a medvefigura beleül egy forró lébe, amelyben szép lassan felolvad, mintha csak egy film nyomasztó végkifejlete lenne a jelenet. Mert hogy a medve is az étkezés része, ha úgy tetszik, feláldozza magát.

 

Attól függően, hogy a vendég milyen alaplevet választ, az ehető rostokból és kollagénből készült medvefigura színe is változik.

De a vacsora végkifejlete miden esetben ugyanaz: Kuma-chan elolvad. Arról nem érkeztek hírek, hogy volt-e már olyan lágy szívű vendég, aki inkább megmentette a mackót.

(My Modern Met)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top