nlc.hu
Életmód

Gyurta Dániel Etiópiában önkénteskedett

Leírhatatlan volt a látvány, ami Gyurta Danit Etiópiában fogadta

Dani már bejárta a világot, de ez az utazás megdöbbentő volt számára.

Gyurta Dániel már évek óta lelkes önkéntese az Ökumenikus Segélyszervezetnek. A volt olimpiai úszó most a szervezet keretein belül Etiópiába utazott segíteni. A tapasztalatairól a TV2 Mokkában mesélt. 

Gyurta Dániel Etiópiában önkénteskedett

Gyurta Dani (Fotó: Instagram)

„93 országban jártam már életem során. Nyilván a sport miatt és az azt követő munkám miatt is, mégis Etiópia volt az az út nekem, ahol olyan szintű megdöbbenés volt végig az alatt a hat nap alatt, amit ott töltöttem. Látva, ahogy élnek ott az emberek, amilyen körülmények között kell hogy nap mint nap a túlélésért küzdjenek, és ők mégsem úgy fogják fel. Óriási boldogságban, és látva azt a még nagyobb örömet, amit mi tudtunk nekik adni segítséget. Ez leírhatatlan volt számomra” – mesélte Dani az ott töltött időszakról. 

Az Ökumenikus Segélyszervezet ivóvizet és oktatást vitt ebbe a térségbe, ami azt jelenti, hogy az ott élők most tudnak helyben boldogulni, és nem kell elhagyniuk az országukat, ami egyébként sem lehetséges minden esetben.

„Számomra a legmegdöbbentőbb az volt, amikor ott voltunk ezeken a helyeken, és beszélgettünk az ott élő emberekkel, és elmesélték, hogy négy órát kell naponta azért sétálni, hogy vízhez jussanak. Megdöbbentőek volt számomra azok az emberi történetek, amiket ők elmesélnek, hogy hogyan élik meg nap mint nap az életüket” – mondta az exúszó. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top