nlc.hu
Életmód

Poncok Csaba futsal-játékos halála

36 évesen elhunyt Poncok Csaba futsal játékos, gyűjtést szerveznek családjának

Utoljára 2021 novemberében lépett pályára a focista, akkor már súlyos beteg volt.

Imádta a futballt és a családját, feleségét és az ikreit Poncok Csaba, a megyei első osztályban szereplő Maglódi Torna Club futsalcsapatának kapitánya. Sajnos február végén elvesztette a harcot a rákkal szemben, 36 évesen hunyt el. 

Ponci, ahogy mindenki hívta, 2010-ben 24 évesen mutatkozott be az Újpest NB II-es futsalcsapatában. Részese volt a lila-fehérek NB I-es feljutásának, az élvonalban 25 meccsen 11-szer volt eredményes. Többek között Dabason, Vecsésen, Üllőn és a Dunaferr Vasasnál is megfordult, legutóbb a Maglód játékosa és csapatkapitánya volt, ahol mind nagypályán, mind futsalban erősítette a Pest-megyeieket – írja a Blikk.

Egy ideje tudtuk, hogy nincs jól, és óriási küzdelmet folytat a rákkal – mondta el a lapnak Németh Gusztáv, a Maglódi TC szakosztály vezetője. – Októberben derült ki, mi a baja, de már a nyár folyamán fáradékony volt. Aztán a vérvétel már tisztább képet mutatott. Január elején megműtötték, de nem segített. Utoljára 2021 novemberében lépett pályára, akkor már súlyos beteg volt. Utolsó napjaiban, amikor az egyre romló állapotáról értesültünk, mi még akkor is reménykedtünk, de sajnos bekövetkezett a legrosszabb. Futsal- és nagypályás csapatunkban évekig meghatározó szerep jutott Poncinak. Fontos mérkőzéseken, fontos gólokat szerezve vívta ki szurkolóink, vezetőink tiszteletét és szeretetét. Mindig őszinte, közvetlen, szeretetreméltó ember volt, én még ma is nehezem fogadom el a tényt.”

Klubja, a Maglódi TC július 2-án egésznapos emléktornát rendez, amelynek a bevételét a családja és az ikrek kapják. Németh elárulta, már 32 csapat jelentkezett és fizette be a 25 ezer forintos nevezési díjat eddig, de 50-60 klub biztos összejön. Még az újpestiek riválisa, a Ferencváros is felajánlotta Aissa Laidouni aláírt mezét árverésre a tornán, azt a bevételt is az árvák kapják. Ugyanis az egykori labdarúgó két gyönyörű, hároméves gyermeket, egy ikerpárt hagyott itt. A család várja a privát felajánlásokat is: Aki szeretné támogatni a Poncok ikreket, akár pénzzel vagy más licitálásra kínált termékkel, a Poncok Csaba emléktorna Facebook-oldalán jelezheti a szervezőknek. 

36 évesen elhunyt Poncok Csaba futsal játékos, gyűjtést szerveznek családjának

Képernyőfotó: Socca Hungary/Youtube

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top