nlc.hu
Életmód

Miért üzenget az expasid?

5 ok, amiért az expasid néha még mindig üzeneteket küldözget

Miért írogat az expasi, főleg, ha ő szakított? Rögtön öt oka is lehet rá.

Sokan ismerjük a helyzetet, amikor hónapokig, sőt, akár évekig is eltűnik az expasi, nincs már semmi közünk egymáshoz, aztán derült égből hirtelen jön tőle egy üzenet, ami ártatlannak tűnik ugyan, mégis felszalad tőle a szemöldökünk és nem értjük, honnan került most elő ez az ember. Ronnie Ann Ryan párkapcsolati tanácsadó segít jobban megérteni az exek lelkivilágát, felsorolt öt okot, amiért üzeneteket küldhet az expasi.

1. Nagy álmodozó

A szakember szerint a férfiak gyakran álmodoznak olyan nőkről, akikkel randiztak, akikkel egyszer találkoztak, akiket az interneten, a metrón vagy a tévében láttak… Azzal, hogy üzenetet küld, ezeket az álmait váltja kicsit valóra. Nyilvánvalóan vonzónak talál téged, de ez nem jelenti azt, hogy újra akarja kezdeni a kapcsolatot, sőt, gyakran még az sem igazán érdekli, hogy mi van veled.

2. Szomorú vagy magányos

Ha egy férfi magányosnak vagy levertnek érzi magát, akkor azzal, hogy üzenetet küld egy exének, erősítheti az önbizalmát. Amikor válaszolsz, látja, hogy még mindig érdekel, ez pedig egy kis megerősítést ad neki, hogy még mindig megvan a vonzereje. Nem biztos, hogy folytatni akarja vagy beszélgetni akar, csak erre a visszajelzésre van szüksége. A másik oldalon a nők általában hízelgőnek találják, ha egy férfi a múltból nyúl utánuk, és kíváncsiak lesznek, többet remélve – több beszélgetést, több üzenetet, és talán egy esélyt az újrakezdésre, ebből aztán jó kis kommunikációs kalamajka tud kerekedni.

Fiatal nő mobiltelefonnal a kezében

Miért üzenget az expasi? (Kép: Getty Images)

3. Hencegni akar

Lehet, hogy az expasid a barátjának vagy a szobatársának henceg azzal, hogy mennyire népszerű a nők körében. Odaadja neki a telefonját és bizonyítékként régi üzeneteket mutat tőled. Ezután a barátja jelenlétében üzenget neked, azt remélve, hogy válaszolsz, és ezzel jó színben tünteted fel – mintha egy csomó nő várna sorban a figyelmére. Ebben az esetben nem igazán fontos számára a beszélgetés, csak a visszajelzés, válaszod kell a hencegéshez.

4. Szentimentális pillanata van

A férfiak, éppúgy, mint a nők, képesek elérzékenyülni, és szentimentális hangulatba kerülni, amikor nosztalgiáznak a régi szép időkön. Lehet, hogy eszébe jutott valami különleges vagy szórakoztató esemény a veled töltött időből, és emiatt hirtelen ír egy üzenetet, hogy tudassa veled, hogy rád gondol, és megkérdezze, hogy vagy. Általában ez a hangulat rövid ideig tart, hamar a következő gondolatra vagy emlékre terelődik a figyelme, úgyhogy nem érdemes túl sokat belelátni egy ilyen üzenetbe.

5. Alkohol hatása alatt áll

Az alkohol könnyen előidézheti mindkét nemnél azt a lelkiállapotot, amikor üzeneteket kezdenek írni az exeknek és másnap elborzadva látják, mit műveltek a csetablakokban. Néhány ital után remek ötletnek tűnik az üzengetés bármilyen formája, férfi esetében lehet, hogy romantikus hangulatba kerül a piától, hiányzik neki egy nő az életéből, hiányzik neki a női figyelem. Bármi lehetséges, ha nem józan, még az is előfordulhat, hogy tényleg vannak még érzései irántad. Az a biztos, ha nem éled bele magad, akármit is ír alkohol hatása alatt, és inkább csak annak adsz hitelt, amit másnap sikerül megbeszélni vele józanul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top