nlc.hu
Életmód

Valaki meggyalázta Benedek Tibor emlékét Újpesten

Valaki meggyalázta Benedek Tibor emlékét Újpesten

A hétvégén lesz Benedek Tibor halálának második évfordulója, és valaki meggyalázta az Újpesti TE legendás vízilabdásának az emlékét. 

Háromszoros olimpiai bajnok, Európa- és világbajnok pólós, 2013 és 2016 között a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya. Felnőtt pályafutását az Újpesti TE vízilabdacsapatában kezdte, és 2020-as haláláig az újpesti UVSE Vízilabda Sportegyesület szakmai igazgatója volt. Korábbi interjúiban maga Benedek Tibor is úgy beszélt az életéről, mint egy kerek egészről, amelyben a magánélet és a karrier jól kibalanszírozták egymást. Halálával hatalmas űrt hagyott szakmai berkeken belül is, egykori csapatának kerületében a mai napig tisztelik és ápolják az emlékét.

Benedek Tibor, portré.

Benedek Tibor szövetségi kapitány a riói nyári olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatott edzésén a margitszigeti a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2016. június 29-én. (MTI Fotó: Kovács Tamás)

Épp ezért hatalmas felháborodást keltett, amikor kiderült, hogy az újpesti Szülőotthon felőli kerítésfalán található nagy graffitit, amelyen az UTE korábbi válogatott labdarúgója, Szusza Ferenc és Benedek Tibor portréja is látható, összefirkálták. A Blikknek küldték el azt a fotót, amelyen  jól látszik, hogy egy férfi nemi szervet festettek fel Benedek Tibor szájához. A helyiek remélik, hogy előkerül az, aki meggyalázta az egykori vízilabdázó portréját.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top