nlc.hu
Életmód

Hiánycikk a tampon Amerikában

Hiánycikk a tampon Amerikában, az egyik gyártó Amy Schumert okolja

Tamponhiány van az Egyesült Államokban, a Procter & Gamble furcsa magyarázattal állt elő.
Tamponok egymás mellett

Komoly hiány alakult ki a tamponokból az Egyesült Államokban, számos üzletben hiába keresik a vásárlók. A hiány a múlt héten már a gyártók is elismerték, ráadásul a tampon ára átlagosan mintegy 10 százalékkal emelkedett egy év alatt.

A tamponhiány háttérben az állhat, hogy a gyártáshoz használt főbb alapanyagok – a pamut és a műanyag – iránt megnőtt a kereslet az elmúlt időszakban a járvány hatására, az ukrajnai háború pedig tovább szűkítette a kínálatot.

Az egyik gyártó, a Procter & Gamble szóvivője azonban meglepő dologgal indokolta a tamponhiányt.

A cég szerint Amy Schumer humorista és színésznő reklámfilmje miatt ugrott meg a kereslet, az emberek a kisfilm hatására mindent felvásárolnak.

A magyarázat viszont kicsit sántít, mert az említett reklám két évvel korábban készült, és abban a Tampax termékét népszerűsítette Schumer. A hiány viszont nem csak ezt a márkát – és a másik Procter & Gamble terméket, az Alwayst – érinti, hanem az összes többit is.

Az Instagramján Amy Schumer is reagált a különös indoklásra. „Hűha, még méhem sincs” – írta egy olyan cikkről készült képernyőfotóhoz, amely arról szól, hogy őt okolják az amerikai tamponhiányért.

Amy Schumer 2021 szeptemberében jelentette be, hogy eltávolították a méhét, mert évek óta küzdött endometriózissal és szörnyű fájdalmakkal.

(CNN via hvg.hu)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Natracare)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top