nlc.hu
Életmód

Szundikapszulák

Álló szundikapszulákat gyártottak irodai alkalmazottaknak

Azt hiszik, az emberek olyanok, mint a lovak, és állva alszanak?

Japánban úttörő álló altatódobozokat fejlesztettek ki, ahol az alkalmazottak szundikálhatnak egy kicsit, elzárva az iroda forgalmas légkörétől. A Mirror szerint a tokiói székhelyű irodabútor-szállító az Itoki a hokkaidói fafeldolgozó céggel, a Koyoju Plywood Corporation-nel együttműködve létrehozta a „nap boxot” – vagy a Kamin boxot, amely lehetővé teszi a dolgozók számára, hogy a nap közepén alukálhassanak.

Nem fogunk hazudni; ez a „nap box” határozottan úgy néz ki, mint egy függőleges szolárium. Azt hiszik, az emberek olyanok, mint a lovak, és állva alszanak?

Az Itoki kommunikációs igazgatója, Saeko Kawashima elmondta, hogy a szundikáló doboz egészséges megoldást kínál azoknak az alkalmazottaknak, akik gyorsan és taktikusan szeretnének lepihenni a műszakban.

A Bloomberg Newsnak elmondta: “Japánban sok ember bezárkózik a fürdőszobába egy időre, ami szerintem nem egészséges. Jobb kényelmes helyen aludni.”

A kapszulát úgy alakították ki, hogy a fej, a térd és a hát kellően meg legyen támasztva, hogy az emberek elég kényelmesen érezzék magukat ahhoz, hogy hátradőljenek, miközben nem kell félniük a felborulástól.

Mivel a találmány arra ösztönzi az alkalmazottakat, hogy a pihenést helyezzék előtérbe, a Kawashima reméli, hogy növeli a termelékenységet a munkanap során, és ösztönzi az egészséges munkakultúrát.

 

Szundizó macsekosz

Fotó: Unsplash

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top