nlc.hu
Életmód

Drágább lesz decembertől a Disney+

Drágább lesz decembertől a Disney+

Aki nem fizet többet, annak számolnia kell a reklámokkal a szolgáltatásban.

A Disney bejelentette, december 8-tól többet kell majd fizetniük a Disney+-ért azoknak, akik nem szeretnének reklámot látni a szolgáltatásban.

Kerámia Mickey Mouse kukucskál rendezői balról

Fotó: Pixabay

Mint ismert, szűk két hónappal ezelőtt, június 14-én Magyarországon is elérhetővé vált a Disney+. A streamingszolgáltatást az indulás óta 2490 forintos havi, vagy évi 24 900 forintos éves díjért lehet használni, ám ez a jövőben egészen biztosan emelkedni fog. A cég ugyanis a harmadik negyedéves pénzügyi jelentésének közzétételekor bejelentette:

még idén emelni fog az árain.

A HVG cikkében rámutat, egyelőre csak a dollárban megadott összeget lehet ismerni. Ezek szerint az amerikai 8 dolláros havi előfizetés 11 dollárba fog kerülni, ám megmarad majd egy 8 dolláros csomag is. Aki viszont ezt választja, annak reklámokat is el kell majd viselnie.

A vállalat egyébként a tulajdonában lévő másik két szolgáltatás árain is emelni fog. Ezek szerint a Huluért 7 helyett 8 dollárt kell majd fizetni havonta a reklámokat megjelenítő verzióért, míg a reklámmentes változat 13 helyett 15 dollárba kerül majd. Az ESPN Plus ára havi 7-ről 10 dollárra változik.

A Disney+ reklámmentes, drágább változata december 8-tól lesz elérhető, és szintén ezen a napon indulnak majd el a reklámok az olcsóbb előfizetői csomagban.

Nem a Disney+ az egyetlen szolgáltató, amely a jövőben plusz díjakhoz köti, ha az előfizető nem szeretne reklámokat látni a műsorok közben. A Netflix társ-vezérigazgatója nyár elején beszélt a szolgáltató jövőbeli stratégiájáról. Ted Sarandos akkor hivatalosan is bejelentette, a Netflixen a jövőben megjelennek a reklámok, de a felhasználóknak olcsóbb lesz az alap előfizetés  

Kollégánk nemrég alapos összefoglalót készített arról, jelenleg Magyarországon milyen streamingszolgáltatók érhetőek el és azok mit kínálnak a nézőknek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top