nlc.hu
Életmód

Ki a Candy című sorozatot ihlető Candy Montgomery?

Hogy lett baltás gyilkos a tökéletes háziasszonyból?

Candy Montgomery 41-szer sújtott le a legjobb barátnőjére. Sorozat készült az esetről.

A true crime rajongókat meglehetősen elkényeztetik a streamingszolgáltatók: az HBO-n ott Az utolsó lépcsőfok, a Netflixen A másik nővér, a Disney+-on a Candy: Halál Texasban. Mindegyik izgalmas, utóbbi azonban talán a legsokkolóbb mindközül. A Jessica Biel által alakított Candy Montgomery ugyanis a fő gyanúsítottja a legjobb barátnője, Betty Gore kegyetlen meggyilkolásának. Ugyan a sorozat nem ad határozott választ arra, hogy végül pontosan mi történt (ezt mindenki döntse el maga), de a sztori még így is elég durva. Olyannyira, hogy jövőre egy másik sorozat is érkezik az ügyről az HBO Maxra, amiben Candyt Elizabeth Olsen fogja alaktani.

Jessica Biel

Jessica Biel a Candy: Halál Texasban című sorozatban (Fotó: Profimedia)

Mi is történt pontosan?

1980. június 13-án az általános iskolai tanárnőt, Betty Gore-t vérbe fagyba találták meg a szomszédjai. A nővel 41 (!) baltacsapás végzett, a gyilkos fegyvert pedig a férjével és gyerekeivel közös otthonában találták meg. Az ujjlenyomatok és lábnyomok egy másik szomszédhoz, és Betty legjobb barátjához, Candy Montgomeryhez vezettek, a nyomozók pedig június 27-én letartóztatták.

Mikor Candy tárgyalása megkezdődött az év októberében, a nő bűnösnek vallotta magát és önvédelemre hivatkozott. Hogy miért? Ahhoz néhány hónapot vissza kell pörgetnünk az időt: Candy egy példás háziasszony volt, aktív tagja a kis texasi közösségnek – legyen szó a városka mindennapjairól vagy az egyházközösségről. Volt egy tökéletes családja, gyerekekkel, szerető férjjel, valamint egy barátnővel, Bettyvel, akinek – miután látta, hogy sok gonddal küzd – gyakran besegített, és szívesen vigyázott a gyerekeire is. Candynek azonban ez nem volt elég, rettenetesen unatkozott. Így alakult, hogy ő és Betty férje, Alan szeretők lettek.

A viszony hónapokig tartott, Candy vallomása szerint pedig Betty valahogy tudomást szerzett róla és rátámadt az áruló barátnőjére a baltával. A gyanúsított Candy azt állította, hogy ezután Betty egy ponton megbillent, és kisebb dulakodás után sikerült elvennie tőle a baltát. Candy pedig, hogy védje magát az általa agresszornak beállított Bettytől, lesújtott a nőre. Tette ezt 41 alkalommal. Az önvédelemre való hivatkozás működött az esküdteknél, akik felmentették Candyt minden vád alól.

Hol van most Candy?

A szó szerinti baltás gyilkos Candy nem maradhatott sokáig Texasban, ahol mindenki ismerte az ügyét, így az ítélet meghozatala után  Georgiába költöztek férjével. Ám nem sokkal később a férfi beadta a válási papírokat. A The Sun azt írja, a nő a lánykori nevén, Candace Wheelerként helyezkedett el Georgiában, ahol – kapaszkodj meg – mentális egészségügyi tanácsadóként kezdett dolgozni. A munkahelye már jó néhány éve bezárt. Ez azonban Candyt már nem igazán zavarja: a most 73 éves nő valószínűleg a békés nyugdíjas éveit tölti…

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top