nlc.hu
Életmód
Az emberek rendszeresen megállítják ezt az anyukát kislánya haja miatt

Az emberek rendszeresen megállítják ezt az anyukát kislánya haja miatt

A szülei imádják a kicsi Arla frizuráját.

Aliyah Lewis kisbabájának, Arlának a haja nagyon különleges, bármit is csinálnak vele, az égnek áll. Amikor kislányáról osztott meg videókat a TikTokon, többen is felvetették, lehet, hogy úgynevezett fésülhetetlen haj szindrómája van a gyermeknek, de valószínűleg nem ez áll a háttérben, ugyanis akiknél jelentkezik ez a mutáció, azoknak vagy ezüstszőke vagy szalmaszínű, a hajuk.

Az üveggyapot hajként is emlegetett állapotot egyébként három gén, név szerint a PADI3, a TGM vagy a TCHH mutáció okozzák. Ezek a gének a hajszálak kialakulásában részt vevő fehérjéket szabályozzák. A szindróma általában 3 hónapos és 12 éves kor között jelentkezik és felnőtt korra mérséklődhet vagy akár teljesen el is tűnhet, ám előfordul olyan is, hogy valakinek egész életében megmarad

Ami biztos, Arla szülei odavannak kislányuk hajáért, és rendszeresen előfordul, hogy idegenek is leszólítják őket, hogy megcsodálják a kicsi frizuráját. Ugyan valószínűleg a gyermek haja nem marad ilyen örökre, édesapja és édesanyja reméli, hogy azért még egy ideig ilyen cukin fog állni.

Kisbaba vörös hajjal

Képünk csak illusztráció. (Fotó: Getty Images)

(via Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top