nlc.hu
Életmód

Királyi családokról szóló sorozatok

Sorozatok, ha szereted a királyi családok szaftos történeteit

Bejön A korona, és úgy általában nagy rajongója vagy a királyi családokról szóló történeteknek? Akkor most ajánlunk pár király(i) sorozatot, amit azonnal felveszel majd a listádra!

November 9-én debütált A korona legújabb évada, és ha csak egy kicsit is hasonlítasz hozzánk, már le is daráltad az egészet. Nem volt elég ennyi? Megértjük. Csakhogy sajnos a Netflix egyik legdrágább és leglebilincselőbb sorozatának megvan az a szokásos hátulütője, hogy az epizódok száma véges. A jó hírünk viszont az, hogy nem csak az angol királyi család ihlette meg a filmeseket, tehát van még egy rakás olyan széria, ami a különböző uralkodóházak szerelmi sztorijait és politikai játszmáit meséli el lenyűgöző díszletek között. Ebből hoztunk neked most ötöt – jó szórakozást!

A korona 5. évad

Fotó: Netflix

A császárné

Ha a királyi családba beházasodó fiatal Diana hercegnő útja fogott meg igazán A koronában, akkor biztosan tetszeni fog A császárné, ami egy hasonló életutat mesél el. És az sem elhanyagolható tény, hogy ez a fiatal lány éppenséggel nem más, mint Sisi. Őt alakítja Devrim Lingnau a hatrészes német sorozatban, ami Sisi és Ferenc József osztrák császár és magyar király házasságát meséli el. Szóval A császárnét nemcsak azért fogod szeretni, mert Sisi legalább annyira szerethető karakter, mint Diana, hanem azért is, mert ezúttal nem egy idegen nemzet uralkodócsaládját ismerheted meg közelebbről, hanem a sajátunkat.

Holt láthatod: Netflix

Nagy Katalin: A kezdetek

Viszont ha inkább akkor tudsz azonosulni Dianával, amikor végre a kezébe veszi a saját életének irányítását, akkor Nagy Katalin az első pillanattól fogva óriási kedvenced lesz. Ha pedig egy kicsit túl komornak érzed A koronát, és hiányolod belőle a humort, akkor a Nagy Katalin: A kezdeteket pláne neked találták ki! A cárné beházasodását az orosz udvarba, a hatalomra törését és reformjait olyan viccesen, stílusosan és eredetien meséli el ez a sorozat, hogy azonnal rá fogsz függeni, Elle Fanning és Nicholas Hoult párosa pedig hamar toplistás lesz a királyi párok versenyében.

Holt láthatod: HBO Max

Szerelem vagy kötelesség

Imádod a romantikus tinisorozatokat, de a királyi családokról szóló sztorikat is, eddig viszont azt hitted, hogy csak külön-külön élvezheted a két műfajt? Akkor engedd meg, hogy bemutassuk a Szerelem vagy kötelesség című svéd produkciót, aminek épp a hónap elején debütált a második évada. A történet a kitalált svéd herceget, Wilhelmet (Edvin Ryding) követi, aki bekerül egy elit bentlakásos iskolába, és szépen lassan rájön, hogy többet érez az egyik osztálytársa és barátja, Simon (Omar Rudberg) iránt, mint eredetileg gondolta. Cuki, izgalmas, fordulatos, szívet melengető és nagyon-nagyon igazi!

Tudtad?

Természetesen a sorozatnak semmi köze nincs a svéd királyi családhoz. Ott ugyanis király van, nem királynő (mint a szériában), és a valóságban nem fiú, hanem Viktória koronahercegnő a trónörökös.

Holt láthatod: Netflix

Királyság!

A Királyság! szintén a modern angol királyi család életét meséli el, csakhogy A koronával ellentétben nem az uralkodócsalád valós szereplőit, hanem egy teljesen kitalált monarchia tagjait állít a középpontba. Ők botrányosabbak (emlékszel, mikor A koronában az volt a legnagyobb para, hogy Margit hercegnő elvált férfihez akart hozzámenni?), szexibbek és vakmerőbbek – de éppen ezért szórakoztatóbbak is. Ennél szaftosabb sztorit nem fogsz kapni az angolokról!

Holt láthatod: Netflix

Romulus

Amennyiben A koronában a történelmi mivoltja fogott meg, akkor szerintünk nem bánnád, ha több, mint ezer évet még visszautaznánk az időben. A Romulus a világ egyik első királyi családjának felemelkedését meséli el egy olyan időben, amikor még nem léteztek ilyen titulusok. Az i.e. 8. században járunk azért, hogy megismerjük Róma megalapításának történetét. Az olasz sorozat különlegessége, hogy ólatinul szólalnak meg a szereplői, ami extra autentikusságot kölcsönöz a produkciónak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top