nlc.hu
Életmód

Ukrán nyelvtanulás a háború után

Tömegek kezdtek el ukránul tanulni a háború kezdete óta

A háború kitörése után óriásit ugrott az ukránul tanulók száma az egyik nyelvoktató alkalmazásban.
Demonstráló nő egy ukrán zászlóval

Miután tavaly februárban Oroszország lerohanta Ukrajnát, a Duolingo nyelvoktató alkalmazás adatai szerint több mint 1,3 millió ember kezdett bele az ukrán nyelv tanulásába szolidaritásból – írja az Euronews.

A jelentés szerint a Németországban és Lengyelországban az ukránul tanulók száma több mint 1600 százalékkal nőtt a tavalyi évhez képest. A vállalat hozzátette:

az ukránul tanulók számának növekedése 20 hellyel előrébb, a 17. helyre repítette az ukránt a legnépszerűbb nyelvek között az Egyesült Királyságban.

Az ukrán nyelvet tanulók száma a konfliktustól távol eső országokban is jelentősen emelkedett, így például Argentínában, Vietnámban és Japánban is. A legnagyobb növekedést Írországban mérték.

Az ukrán nyelv iránti érdeklődés a háború kitörése utáni hetekben ugrott meg drasztikusan, március végén tetőzött, majd az év hátralévő részében stabil maradt. Közben a konfliktus miatt a hazájukból menekülni kényszerülő ukránok olyan nyelveket igyekeztek megtanulni, mint a német és az angol.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top