nlc.hu
Életmód

Beperelik Magyarországot a pedofiltörvény miatt

Bepereli Magyarországot a pedofiltörvény miatt az Európai Bizottság

Az LMBTQ-ellenes passzusokat is tartalmazó pedofiltörvény miatt fordul bírósághoz az Európai Bizottság, végső szakaszába ért a kötelezettségszegési eljárás.
Szivárványos zászlót lengetnek az utcán

Kötelezettségszegés megállapítása iránti keresetet nyújtott be az Európai Bírósághoz az Európai Bizottság a 2021 nyarán megszavazott, pedofiltörvénynek nevezett, de LMBTQ-ellenes passzusokat is tartalmazó jogszabály miatt – írja a hvg.hu.

A bizottság a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérés, a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítése és/vagy megjelenítése tekintetében foglalt tilalmak és korlátozások miatt fordult a bírósághoz. A luxemburgi székhelyű testület dönthet arról, megfelel-e az uniós jognak a sokat bírált törvény.

Az eljárást nem sokkal a törvény elfogadása után, 2021 júliusában indította meg az Európai Bizottság, miután Ursula von der Leyen, a testület elnöke „szégyenletesnek” nevezte a jogszabályt, és az eljárás összesen hat ponton meg is állapítja, hogy a magyar törvény szembemegy az uniós közösségi joggal.

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top