nlc.hu
Életmód

Városi összefogás egy gázolás után

Elütötték a kutyasétáltató nőt, az egész város összefogott

Cyntia a járdán sétáltatta a kutyáit, amikor egy autós elgázolta.

Már több mint nyolcezer dollár, (3,1 millió forint) gyűlt össze, miután október 24-én délután elütötték Cyntia Moralest és két kutyáját. A nagyobbik kutya, a Charlie névre hallgató 25 kilós Shi-Tzu azonnal elpusztult a balesetben, ám kisebb testű társa, Brunó és gazdájuk túlélték a gázolást, igaz, súlyosan megsérültek.

Cyntia lánya a balesetről elmondta, anyja a járdán sétált, a kutyákkal megszokott útvonalon, amikor egy autó felhajtott a járdára és elütötte őket. A nőt életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították, Brunót pedig az állatorvoshoz, ahol ellátták a kiskutya törött lábát és a horzsolásait, zúzódásait.

Összefogott a közösség

Összefogott a közösség

A baleset hírére azonnal megmozdult Fairfax város közössége és az állatorvosi kezelés többezer dolláros árát már meg is térítették. „Elképesztő volt, hogy az egész közösség összefogott, hogy segítsen” – mondja a Yahoo-nak Cyntia lánya, Adriana.

Brunót kétnapos kórházi tartózkodása alatt megröntgenezték, volt vérvételen, ultrahangon, kapott fájdalomcsillapítókat, szerencsére lábtörésére nem kellett gipsz. A legtöbb pénzt a megyei állatmenhely alapítványa gyűjtötte.

Evelyn Grieve, az alapítvány elnöke szerinte egyértelmű volt, hogy egy ilyen baleset után a közösség tagjai kinyitják a szívüket és a pénztárcájukat.

A jó hír, hogy Bruno teljesen felépült, és újra egy vidám kutya lett.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top