nlc.hu
Életmód

Ez azt erkélyt heti 73 ezer forintért bérelheted

Bérelhetsz magadnak egy erkélyt heti 73 ezer forintért

Az interneten megjelent szálláshirdetés elég nagy vihart kavart, és jól jelzi, milyen komoly lakhatási válság alakult ki az ausztráliai Sydney városában.

Egy egyszemélyes matrac is alig fér el benne, ráadásul ordít róla, hogy az erkélyt csak csúnya barkácsmegoldásokkal választották le a külvilágról, hogy legalább némileg olyan hatással bírjon, mintha egy rendes szoba volna, de ez attól még egy igazán pofátlan szálláshirdetés. Nem csoda, hogy miután megjelent, Ausztráliában tömegek akadtak ki rajta. Persze meghirdetni bármit és bármennyiért lehet, a nagy kérdés, hogy lesz-e, aki kiveszi, és a szomorú helyzetre az mutat csak rá igazán, hogy a főbérlő szerint sorban állnak a jelentkezők – írja a LadBible.

Erkélyből lakás

Utána-előtte (Fotó: Facebook Marketplace, Ray White)

Sydney városában jelenleg olyan kevés a kiadó albérlet, hogyha meghirdetnek valamit, az érdeklődők sora árasztja el az ingatlant, ezért is alakul ki kereslet még az ilyen extrém és látszólag komfort nélküli megoldások iránt is. Az elfüggönyzött „szobában” csak egy földre terített matrac és egy pici tévés szerkény található, rajta egy tévével, és a tulajdonos ígérete szerint a wifi is hasít. A bérlő természetesen az olyan közös helységeket is használhatja majd, mint a fürdőszoba és a konyha, az utóbbiról pedig a főbérlő külön megjegyezte, hogy jól felszerelt. Csak férfiaknak adják ki a spéci erkélyt, és fontos az is, hogy a jelentkezésnél az illető jelezze a nemzetiségét. A városközpont egyik toronyházában található bérleményt legalább négy hónapra ki kell bérelni, és egy 200 ezer forintos kaucióval is számolni kell. Ha a bérlő kiköltözne, azt legalább három héttel a költözés előtt köteles bejelenteni. Az erkélylakás nem újdonság Ausztráliában: 2013-ban számoltunk be hasonlóról, bár akkoriban még olcsóbban adták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top