nlc.hu
Életmód

A berlini uszodákban engedélyezték a nőknek a toplesst

A berlini uszodákban nem kötelező többé bikinifelsőt viselni

Az egyébként is nagyon liberális város hatóságai úgy döntöttek, lazítanak a szabályokon.

Az egész onnan indult, hogy egy nőt nemrégiben elküldtek egy berlini uszodából, miután topless napozott a kültéri medencénél. Nem hagyta ennyiben a dolgot, és jogi lépéseket indított az üzemeltető ellen, majd egy másik nő is így tett, aki decemberben egy fedett uszodában járt hasonlóan.

Nők medencében úsznak

A kép csak illusztráció – Fotó: Getty Images

A hatóságok egyetértettek abban, hogy a két nő diszkrimináció áldozata lett, és közölték, hogy a berlini uszodák minden látogatójának joga van topless fürdőzni. A berlini uszoda üzemeltetője, a Berliner Bäderbetriebe (BBB) azonban továbbra sem engedélyezi a teljes meztelenséget, ami egyébként Németországban nem idegen dolog

A külföldi látogatókat gyakran meglepi a meztelen nyaraló, tavak mellett fürdőző németek látványa. Jó tudni, hogy náluk a nyilvános meztelenséget bizonyos körülmények között helyénvalónak és egészségesnek tartja. Arról azonban, hogy a pőreség mennyire megengedett  a városi uszodákban, már az önkormányzatok döntenek.

2021-ben Izlandon komoly esélyegyenlőség kérdés lett abból, hogy egy nőt kiküldtek egy izlandi strandról, mert félmeztelenül napozott. Végül az uszoda visszakozott, és közölték: mostantól engedélyezik minden nem számára, hogy fedetlen felsőtesttel használják a fürdőhelyet.

(BBC)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top