nlc.hu
Életmód

Ma és holnap is tanársztrájk várható

Ma és holnap ismét országos tanársztrájk várható

Arra kérik az őket támogató szülőket, hogy lehetőség szerint ezeken a napokon tartsák otthon a gyermekeiket.

Csütörtökön és pénteken folytatódik a pedagógussztrájk a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) és a Pedagógusok Szakszervezet (PSZ) szervezésében. A gördülő sztrájkban arra kérik a munkavállalókat, hogy az érintett napokon szüntessék be a munkát, és kérik az őket támogató szülőket, hogy ha megoldható, tartsák otthon a gyermekeiket. A támogatóikat pedig biztatják, hogy e két napon szervezzenek élőláncot az intézmények körül – írja a Telex.

Tanársztrájk

Pillanatkép egy decemberi demonstrációról (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Az érdekvédelmi szervezetek a szakképzésben dolgozóknak március 16-tól meghirdetik a határozatlan idejű sztrájkot. A szakképző intézményekben a sztrájk alatt nem kell tanítani, csak felügyeletet ellátni

– írják a Nedolgozzingyen.hu oldalon. Az érdekvédelmi szervezetek többek között azt szeretnék elérni, hogy a szakképzésben dolgozó pedagógusok is legalább a közoktatásban dolgozó tanárok illetményemelésével azonos fizetésemelést kapjanak. A kormány szerint is magasabb fizetés járnak a pedagógusok munkájáért, csakhogy a fizetésemelést az uniós források megérkezéséhez kötötték. A legutóbbi egységes pedagógussztrájkot még január legvégén tartották.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top