nlc.hu
Életmód

Gazdára talált az unikornis-pitbull

Az unikornissá vált pitbull szerető családra talált

Egy igazi unikornisnak mondhatjuk azt a kutyát, aki végre gazdára talált a fején található „szarv” ellenére.

Minden kutya egyedi a maga módján, azonban csak egy különleges kölyökkutya érdemelte ki az unikornis, azaz egyszarvú címet. Strawberry egy kétves pitbull, akinek egy régi sérülésből származó hegszövet okozta nagy dudor van a fején. Bár nem életveszélyes, ez a kinövés majdnem oda vezetett, hogy a kutyát elaltatták. Szerencsére a La Belle Alapítvány megmentette, és segített a kutyának szerető otthonra találni.

Amikor Strawberry 2022-ben megérkezett az állatmentő szervezethez, elég rossz állapotban volt. „Strawberry olyan elhanyagolt állapotban volt, hogy tudtuk, hogy meg kell mentenünk – nyilatkozta a La Belle Alapítvány. – A bőre élénk rózsaszínű volt a fertőzéstől, rühes volt, és két nagy csomó volt a fején. Többhetes vizsgálat, csontbiopszia és MRI után kiderült, hogy a fején lévő csomók csak egy régi sérülésből származó hegszövetek.” Azonban a Strawberry agyához ilyen közel lévő szövet eltávolításának kockázata miatt úgy döntöttek, hogy a dudort úgy hagyják, ahogy van.

A gondoskodás hatására Strawberry gyorsan a gyógyulás útjára lépett. A kis pitbullnak már csak az volt a dolga, hogy találjon egy olyan családot, amely megadja neki azt a szeretetet, amit megérdemel. Szerencsére, amikor Kristen Kuhlman pasadenai anyuka rábukkant Strawberry fotójára, azonnal megtetszett neki a kutya szelíd tekintete. „Strawberry nagyon egyedi és felismerhető, egy a millióból, egy a sok közül – mondta Kuhlman. – Pontosan illik a családunkba.”

Via; Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top