nlc.hu
Életmód

Tévesen elítélt férfival levelezett 25 évig, végre találkozhattak

Ártatlanul elítélt férfival levelezett 25 évig, végre találkozhattak

Lamar Johnson nagyon hálás, amiért az asszony mellette állt hosszú éveken keresztül.

Lamar Johnsont még a kilencvenes években ítélték el egy fiatal férfi, Marcus Boyd meggyilkolása miatt. 2022 decemberében újra bíróság elé került az ügye, azt szerette volna bebizonyítani, hogy több évtizeden keresztül ült a börtönben egy olyan tettért, amit nem követett el.

Kiderült, Lamar Johnson valóban ártatlan, így azóta ismét szabad ember, és végre találkozhatott levelezőtársával, a 80 éves Ginny Schrappennel, aki éveken keresztül tartotta benne a lelket, írja a hvg.hu.

Lamar Johnson és ügyvédjei

Lamar Johnson és ügyvédjei (Fotó: Profimedia)

Johnson és Schrappen 25 évvel ezelőtt talált egymásra, a férfi levelet küldött a St. Louis környéki egyházmegyének, hátha valaki válaszol neki. Végül Ginny Schrappen kapta meg a levelet.

Ő végig hitt Johnson ártatlanságában, a férfi pedig nagyon hálás a sok támogató levélért és a belé vetett bizalomért. „Ha vannak emberek, akik hisznek benned, és nem mondanak le rólad, akkor nehezebb lesz neked is lemondanod magadról” – mondta Johnson, amikor találkoztak. 

A CBS szerint miután Johnson hazaérkezett, levelezőtársa megölelte, arcon csókolta, körbevezette a lakásában, és megkínálta a kedvenc gabonapelyhével, majd átadta – immár személyesen – az utolsó levelet, amiben az állt: „A legjobbat érdemled, Lamar”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top