nlc.hu
Életmód

A Yale Egyetemen tanul tovább Szepesi Mór

Több topegyetemre is felvették Szepesi Mórt, végül a Yale-t választotta

Meghozta döntését Szepesi Mór, a magyar diák, akit több menő intézménybe is felvettek.

A Yale Egyetemen tanul tovább Szepesi Mór, a Budapesti Amerikai Nemzetközi Iskola (AISB) végzős diákja, akit olyan topintézményekbe nyert felvételt, mint a Princeton, a Columbia és persze a Yale, írja a Telex.

„A Yale-en nagyon jó lehetőség van arra, hogy aki alapképzésen tanul, az is akár Nobel-díjas professzorokkal tudjon személyesen konzultálni. A Columbián meg más nagyobb egyetemeken erre nincs feltétlen lehetőség, csak azoknak, akik már nem alapképzést végeznek. Másodszor, azt is néztem, hogy milyen külföldi programlehetőségek vannak, mert fél évet szeretnék eltölteni Ázsiában. A Yale-en van a legtöbb lehetőség különféle országokban, például Szingapúrban közgazdaságtant tanulni”

– nyilatkozott döntéséről. Hozzátette, úgy tudja, hogy nagyon jó a közösségi élet is, a tanuláson kívül is rengeteg lehetőség van.

Yale Egyetem

Fotó: Anita Pouchard Serra / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP

Szepesi Mór már tavaly nyáron elkezdte a felvételi procedúra előkészítését, portfóliót épített fel magának, ami vonzóvá tette őt a topegyetemek számára. Ő volt az iskolai diáktanács elnöke, vezetett klubot az ENSZ-ről, de számos hazai és nemzetközi vitaversenyen elért kitűnő eredmény után ő maga is rendezett versenyeket, hogy népszerűsítse a Magyarországon egyébként kevésbé elterjedt vitakultúrát, februárban pedig Szenegálban is járt, ahol Down-szindrómás és siketnéma diákokkal vett részt egy egyhetes foglalkozáson. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top