nlc.hu
Életmód

Hátborzongató dolgot mutatott ki egy egyszerű mellkasröntgen

Hátborzongató dolgot mutatott ki a röntgen egy férfi testében

A férfi szűnni nem akaró köhögéssel kereste fel orvosát.

Mostanáig legalább egymillióan látták annak a brazil orvosnak a Twitter-bejegyzését, aki figyelemfelhívó céllal osztotta meg egyik páciense ijesztő röntgenjén. A posztból kiderül, hogy a beteg rutinellenőrzésre érkezett Dr. Vitor Borin de Souzához, aki – mivel a férfi szűnni nem akaró köhögésre panaszkodott – óvatosságból rendelt egy mellkasröntgent is.

hátborzongató dolog jelent meg a mellkasröntgenen

Óvatosságból csinálta a röntgent az orvos, nem erre az eredményre számított (Fotó: Twitter)

Elárulta, a legvadabb álmaiban sem számított arra, amit végül a felvételen látott: a beteg gyakorlatilag egész testében megkövesedett galandféreg-peték voltak. „Azért osztottam meg a fotót – a betegem beleegyezésével –, hogy felhívjam a figyelmet arra, milyen súlyossá válhat egy egyszerűnek tűnő galandféreg-fertőzés” – magyarázza az orvos. A posztból az is kiderült, hogy a féregpeték azért nem okoztak súlyos tüneteket a férfinél, mert kivétel nélkül mindegyik meg volt már kövesedve. „Ha nem okoznak tüneteket, akkor a petékkel nincs további teendő, az élet megy tovább”írta az orvos.

Miközben a galandféreg Brazíliában és a fejlett higiéniával rendelkező országokban alig-alig okoz eseteket, Ázsiában és a szubszaharai Afrikában, valamint Latin-Amerika bizonyos országaiban különösen elterjedt. 2010-ben világszerte mintegy 1200 halálos áldozatot követelt, míg 1990-ben ez a szám még 700 volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top