nlc.hu
Életmód
12 évesen azt hitte, egy éve van hátra, most töltötte be a 30-at

12 évesen azt hitte, egy éve van hátra – most ünnepelte a 30. szülinapját

12 éves korában agydaganattal diagnosztizálták. Úgy volt, hogy csak egy éve maradt. Ehhez képest már kétgyermekes apa, betöltötte a 30-at, ám azóta is beteg.

2005-ben diagnosztizáltak agydaganatot a nashville-i kisfiúnál, akinek fel kellett dolgoznia azt a tényt, hogy valószínűleg nem fogja megérni a 13. születésnapját. Azóta eltelt 18 év. A most 30 éves férfi azóta feleségül vette élete szerelmét, született két gyermeke, és abban a kórházban dolgozik nap, mint nap, ahol meghallotta a sokkoló diagnózist. Bár a férfi a nevét nem, a fényképét megosztotta a Redditen, ahol elmesélte a túlélésének elképesztő történetét. 

Agytumor túlélő

Fotó: Reddit/u/SilentWalrus92

A SilentWalrus92 felhasználónéven ismert srácnak pilomyxoid asztrocitómája volt, ami egy nagyon agresszív rákfajta, rettentő alacsony túlélési esélyekkel. A betegség általában gyerekeket támad, az átlagéletkor pedig 18 hónap. Ezért nem véletlen, hogy a kisfiút úgy kezelték, mint az összes halálos beteg gyereket: a Make-A-Wish Alapítvány teljesítette az utolsó kívánságát, így a családjával elrepülhettek Hawaii-ra.

A férfi elmesélte, hogy az orvosok először azt hitték, gyomorrontása van: rengeteget hányt, így kezdődött a betegség. Aztán az állapota egyre romlott, ezért a szülei bevitték a sürgősségire. Ott egy vizsgálat kimutatta, hogy valójában agytumora van. A 12 éves kisfiút ezután megműtötték, hogy a lehető legtöbb daganatot eltávolíthassák az agyából, majd megkezdte a sugárkezelést. Ennek eredményeképpen elvesztette a rövidtávú memóriáját. Azaz: nem emlékezett nevekre, vagy éppen arra, hogy mit csinált vagy evett néhány perccel korábban.

Agytumor túlélő

Fotó: Reddit/u/SilentWalrus92

Miután hazajöttek a Mauira szervezett nyaralásukból, SilentWalrus92 nem lett rosszabbul. Sőt, megdöntötte az orvosai feltételezéseit, és boldog életet él azóta is anélkül, hogy valaha is rákmentesnek nyilvánították volna. „Az orvosok nem értették, miért volt ennyire eredményes a műtétem és a kezelésem” – magyarázta a férfi. Szerinte az lehet ennek az oka, hogy ez a ráktípus annyira ritka (2005-ig csupán négy embert diagnosztizáltak vele), hogy a szakemberek számára is szinte ismeretlen terület volt.

„A kórház elküldte a tumort tanulmányozásra, és minden évben folyamatos MRI ellenőrzéseket végeztek rajtam. Egészen mostanáig. Idén fejeztem be az utolsó MRI vizsgálatomat” – osztotta meg a Redditen. Hozzátette, hogy nem múltak el a memóriaproblémái, ezért egy kis noteszben jegyez fel mindent. „Sosem kaptam meg, hogy »Gratulálunk, meggyógyultál!«. Csak évi egy agyi ultrahangot 18 éven keresztül, hogy biztosak legyen abban, hogy nem kezdett el újra növekedni a tumor.”

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top